MHP’den çarpıcı uyarı

MHP, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Raporu’na hazırladığı muhalefet şerhini komisyon başkanlığına sundu.

MHP’den çarpıcı uyarı

Darbe komisyonunu MHP’li üyesi Mehmet Erdoğan, FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, “Yüzbinlerle ifade edilen insanın kamudan ihraç edildiği ortada. Bu kadar büyük kitlenin siyaset olmadan kamuda bu kadar yer alamayacağını biliyoruz. Bunları yerleştiren siyaset ve bürokratların ortaya çıkarılması lazım aksi halde uyuyan hücreler harekete geçebilir’ dedi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, şu tespitlere yer verdiklerini aktardı:

*Örgütün siyasi ayağı ve 15 Temmuz gecesi darbeciler adına bildiri okutan Yurtta Sulh Konseyinin tam olarak ortaya çıkartılmamıştır. Örgütün mali ayağı ile ilgili somut adımlar atılmamış bu kadar güçlü bir mali ayağın oluşmasında katkısı olanların araştırılması tam anlamıyla yapılmamıştır.

*MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın bütün ısrarlarımıza rağmen komisyona çağırılmaması sebebiyle darbe girişiminin yaşandığı gün veya öncesinde devletin herhangi bir birimine veya üst düzey yöneticisine bir ihbarın gelip gelmediğine bile netlik kazandırılamamıştır. O gece karanlıkta kalmıştır.

‘BYLOCK’ÇU SİYASETÇİLER

*Bylock kullanan üst düzey bürokratların ve siyasilerin listesinin MİT tarafından komisyona iletilmesi tarafımızca talep edilmiş ancak bu talebimiz, yerine getirilmemiştir.

*Darbe girişiminin en önemli aktörlerinin dinlenilmesi adli soruşturma gerekçe gösterilerek, komisyon başkanlığı ve AKP’li komisyon üyelerinin oylarıyla engellenmiştir.

*Belediyelerle ilgili hiç bir işlem ve araştırma yapılmamış, çalışma sürdürülmemiştir. Özerk bütçeye sahip üniversiteler üzerinden FETÖ’ye kaynak aktarıldığı, FETÖ mensuplarına ciddi kadrolar kullandırıldığı, bazı kamu görevlilerine akademik ünvanlar dağıtıldığı, yurt dışı kadroların FETÖ mensuplarına tahsis edildiğine dair kamuoyunda ciddi ve gerçekçi iddialar bulunmaktadır. Ancak komisyonumuz tarafından bu konunun üzerine de gidilmemiştir.’

CİDDİ MÜCADELE EDİLMELİ

*Ciddiyetle mücadele edilmeli. Bu işin siyasi ayağı ortaya çıkartılıp onlar cezalandırılmadan bu mücadele sonuçlandırılamaz. Yoksa uyuyan hücreler ileriki süreçte yeniden harekete geçebilir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X