MHP’den CHP’ye sert yanıt!

Meclis Başkanı olarak AK Parti’li İsmet Yılmaz’ın seçilmesinden MHP’yi sorumlu tutan CHP’ye, ilk yanıt geldi.

MHP’den CHP’ye sert yanıt!

TBMM Başkanlık seçiminin dördüncü turunda AK Partili İsmet Yılmaz’ın seçilmesinden MHP’yi sorumlu tutan CHP’ye, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, twitter hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Özdağ, “MHP, CHP’den İhsanoğlu’na destek istiyor. CHP vermiyor. CHP, MHP’den Baykal için destek istiyor. MHP destek vermeyince AKP’yi desteklemiş oluyor. CHP neden Cumhurbaşkanlığı için desteklediği İhsanoğlu’nu desteklemiyor da Erdoğan ile görüşerek adaylık açıklayan Baykal’ı destekliyor?” diye sordu.

‘CHP’nin MHP’den destek istemesi meşru mudur?’

Ümit Özdağ, twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP’yi eleştiren şu ifadelere yer verdi:

“MHP’nin CHP’den destek istemesi gayrimeşru/önemsiz, CHP’nin MHP’den destek istemesi önemli ve meşru mudur? Cumhurbaşkanlığı için yeterli gördüğü aday olan İhsanoğlu’nu CHP neden TBMM Başkanlığı seçiminde desteklememiştir?

‘3. turda CHP İhsanoğlu’nu destekleseydi’

MHP’ye İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı için CHP önermişti. Şimdi MHP, İhsanoğlu’na TBMM başkanlığı için destek istedi ancak alamadı. MHP’ye elinde olmayan başbakanlığı öneren CHP elinde olan TBMM başkanlığı desteğini vermedi. 3. turda CHP İhsanoğlu’nu destekleseydi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X