MHP’den Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemine ilişkin sözlerini, “Talihsiz, hiç arzu etmediğimiz sözler. Bu sözleri kabul etmek mümkün değil.” şeklinde değerlendirdi.

MHP’den Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in son günlerde MHP’ye ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yönelik yaptığı açıklamalarda “nezaket ve saygı sınırlarını aştığını” ifade etti.

 

Özel’in “demagoji cezbesine kapılmış, ne dediğini duymayan, okuduğunu ve dinlediğini anlamak istemeyen bir siyasetçi profili çizdiğini” öne süren Akçay, “Sayın Özel, HDP’nin gensorularını savunmakta, bizi HDP’ye destek vermemekle itham etmektedir. CHP’li Özel, MHP’nin HDP’ye karşı tavrından neden rahatsızdır? Neden HDP’yi savunma gayreti içerisindesiniz?” dedi.

 

“Ayrışmaya değil kenetlenmeye ihtiyacımız var”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Böyle bir başkanlık ancak kanla gelir.” sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, Akçay, şunları kaydetti:

 

“Bu sözleri ilk duyduğumda rahmetli Erbakan’ın ‘Kanlı mı kansız mı olacak’ sözü aklıma geldi. Bu sözler talihsiz, hiç arzu etmediğimiz sözlerdir. Bu sözleri kabul etmek mümkün değil. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da arzu ettiğini düşünmem. Bu tür ifadelerden özenle kaçınmamız gerekir. Bilhassa her gün her saat güvenlik güçlerimize saldırıların olduğu, kanlarımızın döküldüğü, şehitlerimizin verildiği, yaralılarımızın olduğu bir ortamı yaşıyoruz. Bizim ayrışmaya değil birliğe, bütünlüğe, kenetlenmeye ihtiyacımız olduğu günlerdeyiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X