MHP’den koalisyon için 3 şart

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AK Parti ile koalisyona sıcak bakmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geri adım attı ve ‘Kırmızı çizgilerimiz kabul edilirse koalisyonu düşünebiliriz’ dedi.

MHP’den koalisyon için 3 şart

MHP Başkanlık Divanı önceki gün 3 saat süren bir toplantı yaptı. Genel Başkan yardımcılarının seçime ilişkin değerlendirmelerini alan MHP lideri, koalisyona girmeme konusundaki katı tutumundan vazgeçerek kırmızı çizgilerini açıkladı. Bahçeli, bu şartlar dahilinde Ak Parti ile ya da bir başka formül çerçevesinde farklı bir koalisyon modelini düşünebileceklerini bildirdi. Devlet Bahçeli, ‘Kırmızı çizgilerimiz kabul edilirse, koalisyonu düşünebiliriz’ dedi. MHP’nin koalisyona katılma konusundaki ön şartları şöyle:

İŞTE O ŞARTLAR

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasal sınırlar içine çekilecek ve Erdoğan’ın Anayasa’daki tarafsız konuma gelmesi sağlanacak.

2- Çözüm süreci tamamen rafa kaldırılacak.

3- 17/25 Aralık operasyonlarına ve yolsuzluk olaylarına adı karışan isimler hakkında soruşturma yapılıp, AK Parti’li 4 eski bakan Yüce Divan’a sevk edilecek.

MHP hafta sonu da MYK, İl Başkanları, Belediye Başkanları ve 80 milletvekilini toplayarak koalisyon konusunda son istişareleri yapacak.

Örgüte konuşma yasağı

MHP lideri Bahçeli, partisinin il başkanları ve milletvekillerine koalisyon modelleri hakkında konuşma yasağı getirdi. Yasak, cep telefonlarına mesajla iletildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X