MHP’den Mollarap raporu: Riski artıyor

MHP İl Başkanlığı’nın Mollaarap’ta meydana gelen heyelan ilgili hazırladığı raporda; yağışların etkisi ile bölgede riskin zaman geçtikçe daha da arttığına dikkat çekilerek, yapılan arazi çalışmaları sonucunda hazırlanacak olan rapor ve projelerin acilen t

MHP’den Mollarap raporu: Riski artıyor

Mehmet Yıldız tarafından hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi: “Olası bir heyelanın gerçekleşmesi sonucunda durum daha da çıkmaza girecek,  mali yükü daha da artacak ve güvenli yapılaşmaya gidilmesi zora girecektir. Bölgede ana eğim yönü, olası heyelanın gerçekleşme yönüdür.

Eğim yönüne dik olacak şekilde en az 3 ana kademe ile iksa yapıları teşkil edilmelidir. İş güvenliği ve çevre güvenliği sağlandıktan sonar çalışmalara en düşük kottan başlanılmalıdır. Gerek iksa yapıları, gerek genel çevre için drenaj sistemleri ile, yamaçların yağışların etkisinden korunması sağlanmalıdır.

Oluşacak ya da korunacak yapılaşma alanlarında eğim azaltılmalıdır. Yapılacak iksa sistemlerinin duyarlılığının izlenmesi için gerekli kalıcı ölçüm sistemleri teşkil edilmelidir. Tüm parseller gerekli planlama çalışmaları ile yeniden revize edilmelidir. Konunun bütün olarak ele alınması ve kalıcı çözümlerin uygulanması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması en önemli temennimizdir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X