MHP’den parti kapatılmasına ‘yeşil ışık’

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Terörle organik bağı ve eylem birliği olan ve terörü bölücü amaçlar için bir vasıta olarak gören siyasi partiler hakkında, hukuk ve Meclis gereğini yapmalıdır. Parti kapatma da dahil her seçenek masaya konulmalıdır”

MHP’den parti kapatılmasına ‘yeşil ışık’

Büyükataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasa’nın çizdiği sınırlardan taşan, kuruluş ilkelerini inkar eden, Cumhuriyet’in varlığına kast etmiş “kibir ve küstahlık yuvalarının”, Türkiye’nin uçuruma yuvarlanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi.

Adı terörle anılan HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda “vatan ve millet söz konusu olduğunda canını vermekten sakınmayacak MHP’lilerin, tamamının kaldırılması yönünde oy kullanacağını” vurgulayan Büyükataman, şu ifadeleri kullandı:

“HDP’nin bir eş başkanının Diyarbakır Sur’da, bölge halkını yürüyüşe teşviki, aslında bir isyan çağrısı, bir ihanet kalkışmasıdır. 

Yasa ve Anayasa muhaliflerinin, tıpkı 6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi, yeni bir iç kargaşa çığırtkanlığına soyunması, çılgınlık olduğu kadar rezalet ve namertliktir.

Parti kapatma

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, teröre bulaşan partilerin kapatılması gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti:

“Terörle organik bağı ve eylem birliği olan ve terörü bölücü amaçlar için bir vasıta olarak gören siyasi partiler hakkında, hukuk ve Meclis gereğini yapmalıdır. Parti kapatma da dahil her seçenek masaya koyulmalıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X