MHP’li Büyükataman’ın Zana tepkisi

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, gündeme ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

MHP’li Büyükataman’ın Zana tepkisi

Büyükataman, ”Leyla Zana’nın randevu talebine olumlu cevap vereceğim’ diyen Cumhurbaşkanı mı AKP’li vekilleri Joe Biden ile görüşmeye göndermiştir? Bu görüşmeden sonra yeniden mi Dolmabahçe ihaneti başlayacaktır?’ diye sordu.

​ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Türkiye ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunan MHP’li Büyükataman, şu görüşleri dile getirdi:

MÜSTEMLEKE ÜLKESİ GİBİ

‘ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye’ye geliyor, sanki meclis başkanı gibi İstanbul’da parti temsilcilerini topluyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin temsilcilerinin bu toplantıya katıldığından habersiz midir? Türkiye bir müstemleke ülkesi midir ki başka bir ülkenin başkan yardımcısı siyasi partileri toplantıya çağırabilmektedir. MHP her zamanki gibi dik duruşuyla, iç meselelerimizi başka bir ülkenin temsilcisiyle müzakere etmeyi zül addetmiş ve bu toplantıya katılmamıştır. MHP’nin karıştırılma gayretleri de burada aranmalıdır. Ülkemizde vahim gelişmeler yaşanmakta, gelişmelerden ihanet açılımının tekerrür edeceği anlaşılmaktadır.’

ERDOĞAN MI GÖNDERDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın randevu talebi için ‘Kabul edip kendisiyle görüşebiliriz’ demesini eleştiren Büyükataman, ‘Türk dememek için milletvekili yemini etmeyen terör örgütünün siyasi uzantısı ile Sayın Cumhurbaşkanı, görüşebileceğini ilan etti. 20 Ocak’ta; ‘PKK’nın siyasi uzantısıyla asla görüşmeyeceğim’ deyip, 22 Ocak’ta; ‘Leyla Zana’nın randevu talebine olumlu cevap vereceğim’ diyen Cumhurbaşkanı mı AKP’li vekilleri Joe Biden ile görüşmeye göndermiştir? Bu görüşmeden sonra yeniden mi Dolmabahçe ihaneti başlayacaktır?’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X