‘MHP’nin 4 şartı koalisyona engel değil’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, MHP’nin 4 şartının koalisyon kurulmasına engel olmadığını söyledi.

‘MHP’nin 4 şartı koalisyona engel değil’

NTV canlı yayınına katılan Çelik, gündeme ilişkin soruları yanıtlarken önemli değerlendirmelerde bulundu. ‘MHP ile görüşmelerde Oktay Vural’dan açıklamalar geldi. 

 

Vural, Sayın Bahçeli’nin, sizin de olduğunuz Sayın Başbakan’la görüşmesinde çantasından protokolü çıkarıp bakan dağılımını gösterdiğine yönelik mesajlar verdi. Yani ‘Biz hazırlıklı geldik, 4 şartı gösterip kapıyı kapatmadık. AK Parti 4 şartı kabul etmedi’ şeklinde mesaj verildi…’ denilerek değerlendirmesinin sorulması üzerine Bakan Çelik şunları kaydetti:

‘Sayın Vural bu toplantıda yoktu. Bunlar bakınız iki parti arasındaki iki genel başkanın düzeyli buluşma ve düzeyli ayrılma noktasına yakışmayan ifadelerdir. Sayın Vural’ı dün de izledim ‘bizim şartları kabul etmediler, dolayısıyla hükümet kurulamadı’ ben bunu reddediyorum. MHP koalisyon kurmak istemediği için uzlaşma olmadı. MHP’nin 4 şartı koalisyon kurulmasına engel değil. ‘Bu 4 madde nedeniyle koalisyon kurulamadı’ demek yanlış. Başbakanımızın Pazartesiye kadar çağrısı bu amaçla. Bu ülke bizim ülkemiz 45 gün dolarken siyasi partilerin sorumlulukları yok mu? Bu süre değerlendirilebilir. 4 madde ortadadır, AK Parti’nin 4 maddeyle ilgili sorunu yoktur.’

TAKDİR CUMHURBAŞKANI’NIN

‘Sayın başbakan görevi iade etmişken, partilerden çağrınıza olumlu yanıt gelmesi halinde işin hukuki zemini açısında iş nasıl işleyecek?’ sorusu üzerine de Bakan Çelik, şöyle konuştu:

‘Takdir tabii ki sayın cumhurbaşkanımızın. Siyasette olumlu önemli bir gelişme söz konusuysa sayın cumhurbaşkanı bunları dikkate alır diye… Neden ana muhalefete görevlendirme yapmadı diyoruz ya, orada bakıyorsunuz CHP’nin MHP ile CHP’nin HDP ile birlikte bir koalisyonu mümkün değil, takdirini böyle kullanıyor. Tamamen kendilerinin yetkisinde.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X