MHP’nin avukatı: Kurultayın yapılması hukuken mümkün değil

MHP Genel Merkez avukatı Bulut, “Söz konusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir” dedi.

MHP’nin avukatı: Kurultayın yapılması hukuken mümkün değil

Ankara 2. İcra Mahkemesi kurultayın yapılabileceğine yönelik bir karar alırken, Gemerek Sulh Hukuk Mahkemesi kurultayın yapılamayacağına yönelik bir tedbir kararı açıkladı.

Peki iki mahkeme tarafından art arda alınan bu kararlar ne anlama geliyor?

MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut, kurultayın yapılmasının hukuken mümkün olmadığını belirterek özetle şu ifadeleri kullandı:

”Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından verilmiş olan ihtiyati tedbir kararları aynen devam etmektedir. Geçerli ve yürürlükte bulunan ihtiyati tedbir kararlarının yasanın verdiği yetki ışığında mahkemeler tarafından doğrudan uygulanmasını talep ettik. Bu talebimiz kabul edildi. Ankara Valiliğine bugün itibarıyla faks yoluyla bu ihtiyati tedbir kararlarının gereğinin yapılması konusunda talimat verdik.

Söz konusu ihtiyati tedbir kararları gereğince 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı ilan edilen kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir. Adı geçen Ankara 2. İcra Mahkemesi hakiminin kimliği ve mazisi genel merkezimizce çok iyi bilinmektedir. Hafta mesaisinin bitimine sayılı dakikalar kala açıklamış olduğu kararla hangi amaca hizmet ettiği de yine tarafımızca çok iyi bilinmektedir.

Bir haftadır düzenli olarak dava yoluyla önüne gelmemiş olan tedbir dosyalarını yetkisi olmaksızın temin eden ve inceleyen mahkeme hakimi hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na gerekli şikayetler gerçekleştirilecektir.

Mevcut mahkeme kararları karşısında hukuken gerçekleştirilmesi mümkün bulunmayan bir kongre girişimi karşısında, yine yasal olmayan yollarla üst kurul delegelerimizi kongrenin gerçekleşeceği iddia edilen alana davet edenler açıkça suç işlemektedir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X