‘MHP’nin kapısı çalınacaksa…’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, il başkanları ve belediye başkanları ile bir araya geldiği toplantıda seçim sonuçlarını değerlendirdi.

‘MHP’nin kapısı çalınacaksa…’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen “İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı”na katıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda ağırlıklı olarak il ve ilçe bazındaki seçim sonuçları değerlendirildi. 

Bahçeli’nin, katılımcılara oy sonuçlarının, milletin koalisyon istediğini gösterdiğini ve bu koalisyonun ilk etapta AK Parti ile HDP arasında gerçekleşmesi gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

Ayrıca, Bahçeli’nin AK Parti’nin HDP ile koalisyon kurmaktan çekinmesi halinde CHP’ye gidebileceğini, bu da olmazsa ve MHP’nin kapısı çalınacaksa seçmene vaatleri ve aynı zamanda koalisyon şartları olduğunu söylediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt

Öte yandan MHP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tüm liderlerle tek tek görüşeceğim.” açıklamasına cevap verdi.

Bir televizyon kanalında konuşan Bahçeli, “Herhangi bir milletvekili görevlendirme yetkisi tabiki Cumhurbaşkanı’ndadır. Ama sonraki görüşme yetkisi görevlendirdiği kişinindir. Liderlerle tek tek görüşmek Cumhurbaşkanı’nın işi değildir. Biz böyle bir daveti uygun bulmayız. Sadece Cumhurbaşkanının görev vereceği isimle görüşürüm” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X