MHP’nin yerelde AK Parti ile ittifak uyumu

Tavanda iki lider arasındaki işbirliği ve ülke sorunları karşısında takındıkları milli tavır ister istemez tabana da yansıyor.AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yerelde de başarı ile sürüyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

MHP’nin yerelde AK Parti ile ittifak uyumu

 

Liderlerinin seçim sonrası sarsılmaz biçimde dışa yansıttığı bu birliktelik belli ki, iki partinin il, ilçe ve belde teşkilatlarına da olumlu biçimde etki ediyor.  İki parti teşkilatlarının liderlerini örnek aldığı görülüyor.

AK Parti ve MHP teşkilatlarının yereldeki uyumu benzer şekilde belediyelerde de kendisini hissettiriyor.

Bursa ölçeğine bakıldığında, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile MHP il Başkanı Cihangir Kalkancı‘nın son derece samimi yaklaşımları belediye meclislerinde de fark ediliyor.

Örneğin;

Geçtiğimiz hafta Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz‘ın 2020 faaliyet raporunu ittifak ortağı MHP Meclis Grubu‘nun yedi maddelik övgü ile onaylandığını gördük.

Keza i, Osmangazi Belediye Meclisi‘nde de benzer bir durum söz konusu. Başkan Mustafa Dündar‘ın çalışmalarına MHP Grubu‘ndan güçlü destek veriliyor.

Yenişehir‘deki MHP’li Belediye Başkanı Davut Aydın‘a aynı desteği bu kez AK Partili üyeler ve milletvekilleri sağlıyor.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X