Midilli’ye turist akını

Ayvalık’tan Yunanistan’ın Midilli Adası’na bayram tatili süresince 20 bin kişi geçti.

Midilli’ye turist akını

Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen turizm acenteleri yoğun talep karşısında ek seferler düzenlemek zorunda kalırken, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’nın Midilli’ye gidiş ve dönüş istikametinde oluşan uzun kuyruklar da dikkati çekti. Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen bir seyahat acentesinin yetkilisi Ahmet Soyak yaptığı açıklamada, bayramda ek seferler yapıp tatilcileri Midilli Adası’na taşıdıklarını söyledi. Bayramın sona ermesine karşın hafta sonu dolayısıyla adaya geçişlerde bir azalma olmadığını vurgulayan Soyak, “Son yıllarda Ege’nin iki yakasında kök salmaya başlayan Türk-Yunan dostluğunun artması bize de yaradı. Midilli ve Yunan adalarında fiyatların ucuzluğu vatandaşlarımızın ilgisini çekiyor. 

Ayvalık’tan Midilli Adası’na sefer düzenleyen 4 firma bulunuyor ve her firma bayramda ortalama 5-6 bin kişi taşıdı. Bu 20 bin civarında Türk turistin adaya geçtiğini gösteriyor. Hala ek seferler düzenliyoruz. Yoğunluğun pazartesiye kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz. Aldığımız rezervasyonlar da bunun en önemli kanıtı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X