Migros’ta eşit ortaklık

Türkiye’nin önde gelen perakende mağazacılık zincirlerinden Migros’ta hisse satış süreci tamamlandı ve BC Partners ve Anadolu Endüstri Holding (AEH) eşit ortak oldu.

Migros’ta eşit ortaklık

Migros tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, ”Sözkonusu satın alma işlemlerinin tamamlanması sonrasında, belirli şartlar ve süre dahilinde, Migros’un yönetim kontrolü AEH ve BC Partners tarafından eşit olarak paylaşılacaktır. Moonlight Capital’ın MH Perakendecilik’in yüzde 19.5 oranındaki hisse payına ilişkin olarak, pay devrini takiben 24 ay sonrasında, ençok 30’uncu ay bitene kadar gerçekleştirilmek üzere sözkonusu hisseleri Moonlight Capital’ın ‘satma hakkı’ ve AEH’nin ise ‘satın alma hakkı’  bulunmaktadır” denildi.

PAY FİYATI 26 LİRA

Hisse satışı nedeniyle BC Partners’a ödenecek tutarın hesaplanmasında daha önce açıklandığı üzere bir adet Migros pay fiyatı 26 liraya denk gelecek şekilde hareket edileceği bilgisine de yer verilen açıklama şöyle devam etti: ”Gerekli izinlerin alınmasını takiben pay devirleri tamamlandığında, Migros’un yüzde 50 hissesine sahip olacak olan MH Perakendecilik’in yüzde 80,5 oranındaki hissesi AEH tarafından, yüzde 19,5 oranındaki hissesi ise BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital tarafından sahip olunacaktır. Migros’un geri kalan paylarının yüzde 30,5’ine Moonlight Capital sahip olacak, kalan yüzde 19,5 pay ise halka açık paylardan oluşacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X