Milano’da ortak hedef belirlediler

İnegöllü mobilyacılar Milano Mobilya Fuarı için gittikleri İtalya’da Kayserili mobilyacılar bir araya geldi. 330 mobilyacının katıldığı toplantıda, ihracatın arttırılması ve bilgi paylaşımının önemi vurgulandı.

Milano’da ortak hedef belirlediler

SADULLAH ORGAN

İtalya’da düzenlenen Saloni 2015-Milano Uluslararası Mobilya Fuarı için İtalya’ya giden İnegöl ve Kayserili mobilyacılar, Milano’da düzenlenen ortak toplantıda bir araya geldiler. 

Türkiye’deki iki önemli mobilya merkezinden 330 mobilyacının katıldığı toplantıda, Türkiye’deki mobilya sektörünün gelişmesi için birlikte neler yapılacağı konuşuldu. Toplantıya katılan Milano Başkonsolosu Refika Nihal Çevik, Türkiye’de mobilya sektörünün son yıllarda dünya çapında başarılara imza attığını söyledi. Çevik, İnegöl ve Kayseri’de sektörün büyük bir gelişme içinde olduğuna da dikkat çekti. 

TÜRKİYE 15. SIRADA

Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç de, katma değeri çok yüksek olan mobilya sektörünün Türkiye ekonomisine daha büyük katkılar yapabileceğini dile getirdi. 

Türkiye’nin dünyada mobilya üretiminin sadece yüzde 1’ini gerçekleştirdiğini ancak potansiyelinin bundan çok yüksek olduğunu vurgulayan Ahmet Güleç, tüm dünyada 200 milyara dayanan mobilya ihracatında Türkiye’nin yüzde 1.3 ile 15. sırada yeraldığını söyledi. Güleç, “Sektörümüz Türkiye’de henüz yolun başında. Son yıllarda dünyanın dikkatini çeken iyi bir gelişme trendi yakaladık. Sektörümüzü daha da ileriye taşımak için hep birlikte çalışmalıyız” dedi. 

TECRÜBE PAYLAŞIMI

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Başkanı Mahmut Alak ise, İnegöl’de düzenlenen MODEF fuarlarının Türkiye’de mobilya sektörüne ilham kaynağı olduğunu da vurguladı. İnegöl’ün bu alandaki tecrübelerinden yararlanmayı istediklerini ve Kayseri’nin seri üretimdeki başarılarını da İnegöl ile paylaşmaktan onur duyacaklarını söyleyen Alak, “Hedefimiz ülkemizdeki mobilya üretimini daha yukarılara taşıyıp, dünyada söz sahibi hale gelmek olmalı. Bunun için birlikte yol almalıyız” diye konuştu.

ORTAK HEDEF

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte MODEF’e kurumsal bir yapı kazandırdıklarını belirterek, sadece mobilya sektöründe değil her alanda kurumlar arası işbirliği sayesinde büyük başarılara imza atmak istediklerini anlattı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl ise, toplantının Türkiye’de mobilya sektörüne yeni ufuklar kazandıracağına inandığını söyledi. Anıl, “İnegöl ve Kayseri mobilyası ortak hedefe koşarsa başarı kaçınılmaz olur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X