‘Millet adına evet diyeceğiz, millet için evet diyeceğiz’

Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasıyla ilgili, “Millet adına ‘evet’ diyeceğiz, millet için ‘evet’ diyeceğiz. Milletimizin ‘evet’ dediğine ‘evet’ diyeceğiz.” dedi.

‘Millet adına evet diyeceğiz, millet için evet diyeceğiz’

Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasıyla ilgili,  “Millet adına ‘evet’ diyeceğiz, millet için ‘evet’ diyeceğiz. Milletimizin ‘evet’ dediğine ‘evet’ diyeceğiz. Türkiye’nin ihtiyacı olan, milletimize yakışan yönetim sistemini hayata geçirmek için gün sayıyoruz.” dedi.

 

Başbakan Yıldırım, Kemer ilçesinde bir otelde AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, “Kutlu Yürüyüş Yolunda Şehir Şehir Kalkınma” sloganıyla düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

 

“16 Nisan ‘da Türkiye’ye yeni bir bahar gelecek”

 

Belediye başkanlarının gelecek çalışmalarında da AK Parti’ye yakışan şekilde canla başla gayret göstereceklerinden emin olduğunu anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

 

“Önümüzde bir halk oylaması var, tarih netleşti. 16 Nisan Pazar günü bir kez daha milletimiz sandığa gidecek. Daha güzel bir gelecek, daha güçlü bir Türkiye, daha kalkınmış şehirler için sandığa gideceğiz. Sandıkta gerekeni yapmaya hazır mısınız? Şehirlerimizi daha mamur, insanlarımızı daha mutlu kılmak için var mısınız? Ekmeğinizi aşınızı, işinizi daha da büyütmek için hazır mısınız? Türkiye’yi dize getirmek isteyen alçaklara millet dersi vermek için var mısınız? Cumhurbaşkanımızın dün anayasa değişikliğini onayladığını biliyorsunuz. Bugün itibarıyla artık takvim çalışmaya başladı. 16 Nisan’a kadar inşallah Türkiye’yi bir baştan bir başa dolaşacağız, bütün vatandaşlarımızla buluşacağız, bütün evleri, kapıları çalacağız ve vatandaşımıza doğruyu anlatacağız, daima doğruyu söyleyeceğiz. Kafaları karıştıranlara karşı, milletimizin doğruları öğrenmesi için var gücümüzle gayret edeceğiz. İnşallah 16 Nisan ‘da Türkiye’ye yeni bir bahar gelecek. Şimdiden uğurlu, kademli olsun.”

 

‘Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez’

 

Yıldırım, “Maalesef CHP, memleket meselesini çözmek yerine ne yaptı, toplumu ayrıştırmak ve kutuplaştırmak için her yolu denedi, hala da aynısını yapıyor. ‘Efendim anayasa değişikliği halk oylamasında kabul edilirse Türkiye bölünür.’ Hadi oradan, Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez.” diye konuştu.

 

‘CHP sanki Türkiye’ye muhalefet ediyor’

 

Başbakan Yıldırım, “Anamuhalefet partisi Genel Başkanı, adeta FETÖ’cülerle, PKK’lılarla, HDP’lilerle aynı ağızdan konuşuyor. Yakışmaz. Anamuhalefet partisi iktidar alternatifidir. Terör örgütlerinin gittiği yoldan gitmesi anamuhalefet partisine zarar verir. Ona sempati duyan, destek veren vatandaşımızı da rahatsız ediyor.” dedi.

 

Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

 

“Ey Kemal Bey, bırak bu terör örgütlerinin söylediklerine kulak vermeyi, milletin sesine kulak ver. Millet kardeşlik, birlik, beraberlik, aydınlık Türkiye diyor. Onun için bu kutlu yürüyüşte bir, beraber ve birlikte Türkiye olalım. Anamuhalefet partisi olarak sanki CHP, iktidara değil millete muhalefet ediyor, CHP sanki Türkiye’ye muhalefet ediyor, CHP cumhuriyete muhalefet ediyor, aynı zamanda demokrasiye de muhalefet ediyor.”

 

‘Vatandaşlarımız yaz tatillerini memleketlerinde geçirsinler’

 

Başbakan Yıldırım, “Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığımız bir kampanya, bir seferberlik başlattı. Bu seferberliğin adı ‘Memleketin Hastasıyım’. Kime, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza. Diyoruz ki memleket hastası olan, hasreti olan bütün vatandaşlarımız bu yaz tatillerini memleketlerinde geçirsinler.”  dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X