Millet darbeye karşı meydanları doldurdu

Türkiye’nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için meydanları doldurdu.

Millet darbeye karşı meydanları doldurdu

Ankara’da Kızılay, İstanbul’da ise Taksim meydanları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun bulunduğu Üsküdar Kısıklı’da öne çıkan protestolarda vatandaşlar darbe girişimine karşı tepkilerini dünden itibaren tuttukları “demokrasi nöbetiyle” gösterdiler.

 

Bazı kentlerden kurulan dev ekranlarda vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını takip etti.

 

Taksim Meydanı’nda ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce kişi toplandı. Vatandaşlar sloganlarla İstiklal Caddesi’nde yürüyerek, Taksim Meydanı’na geldi. Taksim Meydanı tamamen dolarken, burada İstiklal Marşı okundu.

 

“Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Polise uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan atan vatandaşlar, Taksim Meydanı’nı tamamen doldurdu. 

 

Trafiğe kapatılan Kızılay Meydanı’nda da vatandaşlar bekleyişlerini sürdürdü.

 

Halkın ellerinde Türk bayraklarıyla kadın erkek, çocuk yaşlı demeden kentlerin önemli meydanlarında sürdürdüğü tepkilere sivil topum kuruluşları da destek oldu.

 

Askeri kalkışmayı protesto eden vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

 

– Demokrasi Meydanı’nda “demokrasi çığlığı”

 

Gaziantep’te dün akşam AK Parti il başkanlığı önünde başlayan gösteriler, Demokrasi Meydanı’nda yoğunluk kazandı.

 

Binlerce kişinin Demokrasi Meydanı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdiği kentte, bazı vatandaşlar sloganlar attı, bazıları ise Kuran-ı Kerim okuyarak birlik ve beraber için dualar etti.

 

Kilis’te de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa, Türk Kızılayı tarafından kumanya dağıtıldı. Kentin farklı noktalarındaki kamu kurumları Türk bayraklarıyla donatıldı, bazı vatandaşlar ise evlerinden Türk bayrağı salladı.

 

Sabah saatlerinden itibaren süren eylemlere Suriyeli sığınmacılar da destek verdi.

 

Şanlıurfa’da darbe girişiminin duyulmasının ardından çoğunlukla AK Parti il binası ile 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde toplanan binlerce vatandaş, sloganlar attı.

 

– Malatya’da mehter marşlarıyla kutlama

 

Malatya’da darbe girişimini protesto edenler ise AK Parti il binası, Kapalı Çarşı ve hükümet konağına akın etti. Operasyonların ardından mehter marşları okuyan vatandaşlar, valilik önünde kutlamalar yaptı.

 

Adıyaman’da ise darbe girişiminin ardından valilik binası önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişlerini sürdürdü. Kentin farklı noktalarında araçları ile konvoy oluşturan vatandaşlar, tepkilerini ellerinde taşıdıkları Türk Bayrakları ve korna çalarak gösterdi.

 

Darbe girişiminin duyulmasının ardından sokaklara çıkarak FETÖ’yü protesto eden ve sloganlar atan Kahramanmaraşlılar, valilik önünde nöbet tuttu. Gösteriler valilik ile AK Parti il binası çevresinde yoğunlaştı.

 

-Mardin’de Suriyeliler’den tepki

 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin’in Midyat ilçesine yerleşen Suriyeliler, FETÖ’nün darbe girişimini protesto etti. “Bir bir bir, Suriye Türkiye bir” sloganları atarak, darbe karşıtı döviz ve pankartlar ile Türk ve Suriye bayrağı taşıdı.

 

Kırklareli’nde dün akşam AK Parti İl Başkanlığı önünde başlayan gösteriler, bugün Vilayet Meydanı’nda yoğunluk kazandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar ”Kırklareli burada darbeciler nerede” şeklinde sloganlar attı.

 

Manisa, Aydın, Uşak ve Denizli’de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş ve sivil toplum kuruluşları, FETÖ’nün darbe girişimini lanetleyerek protesto etti.

 

– Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atıldı

 

Çanakkale İskele Meydanı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak sevgi gösterisinde bulundu.

 

Balıkesir’de Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda toplanan kalabalık grup, Karesi Mehteran ekibinin çalıp söylediği marşlar eşliğinde, Anafartalar ve Kızılay Caddesi güzergahını kullanarak Balıkesir Valiliği önüne yürüdü. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan burada dev ekranda vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını takip etti.

 

Yalova’da da vatandaşlar FETÖ’nün darbe girişimine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

 

– Antalyalılar’a Mehter takımı eşlik etti

 

Antalyalılar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki bekleyişini sürdürdü.

 

Ellerinde taşıdıkları darbe ve FETÖ karşıtı pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’nı akşam saatlerinde tekrar doldurmaya başlayan Antalyalılara Büyükşehir Belediyesi tarafından çay, su ve kumanya ikramı yapıldı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da meydanda marşlarla vatandaşlara eşlik etti.

 

Sakarya, Kocaeli, Bartın Zonguldak, Bolu ve Karabük’te binlerce vatandaş, askeri darbe girişimini protesto etmek amacıyla meydanlara akın etti. Askeri kalkışmaya karşı hükümete olan güvenlerini ifade eden vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek slogan attı.

 

Burdur, Isparta ve Muğla’da ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, meydanlarda toplandı.

 

– Bursa ve İzmir

 

Bursa’da, binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla Fomara Meydanı’na akın etti. Vatandaşlar, meydana kurulan dev ekranda, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konuşmasını izledi.

 

Bu sırada zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar, açılan dev Türk bayrakları eşliğinde İstiklal Marşı’nı okudu.

 

İzmir’de vatandaşlar, FETÖ’nün darbe girişimini protesto etti.

 

Konak Meydanı’ndaki saat kulesi etrafında Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle toplanan binlerce İzmirli, dün gece olduğu gibi bugün de darbe girişimine tepki gösterdi.

 

Meydanda 20.00’den itibaren toplanmaya başlayan İzmirliler, “Asker kışlaya”, “Türkiye burada, darbeciler nerede”, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Dik dur, eğilme, bu millet seninle”, “Ya Allah Bismillah Allahuekber”, “İdam isteriz” ve “FETÖ’ye idam” sloganları attı.

 

Alanın etrafına “Darbeye karşı tek ses tek nefes”, “Darbecilere karşı bu kez milli irade kazandı” ve “Türkiye’yi seviyorum, darbeye karşı duruyorum” pankartları, İzmir Vilayet Konağı’na da Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın posterleri asıldı.

 

– Karadeniz’den ortak ses

 

Ordu’da toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan gruptakiler, FETÖ’nün darbe girişimine ortak tepki gösterdi.

 

FETÖ’nün darbe girişimine ortak tepki göstermek isteyen AK Parti, CHP, MHP, BBP, Saadet Partisi temsilcileri ile bazı sendika temsilcilerinin aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaştan oluşan gruplar, Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi.

 

Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin ile Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale , Kırşehir, Hatay ve Mersin’de de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş da FETÖ askeri darbe girişimini protesto etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X