‘Milletimiz Çanakkale ruhunu taşıyor’

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, terör saldırılarının Türk milletinin aydınlık Türkiye hayaline gölge düşüremeyeceğini belirtti ve “Milletimiz Çanakkale ruhunu taşıyor” dedi.

‘Milletimiz Çanakkale ruhunu taşıyor’

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, terör saldırılanın Türk milletinin aydınlık Türkiye hayaline gölge düşüremeyeceğini belirterek, “Milletimiz Çanakkale ruhunu taşıyor. Bu millet ülkemizin geleceğini hedef alan, tehdit eden tehlikelerle karşılaştığında birbirine kenetlenmeyi bilir” dedi. 

Seçim çalışmalarını kapsamında bir otelde İzmir’de yaşayan Konyalı iş adamlarıyla bir araya gelen Yıldırım, iş adamlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi, konuşmasında terör saldırısı ve sonrasında yaşananlara değindi. 

“Terör amacına ulaşmayacak”

“Millet olarak büyük bir terör katliamı yaşadık. Canlarımızı kaybettik. Bu olay Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ortaya koydu” diyen Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

“Hiç bir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Tüm vatandaşlarımız bilmeli ki bu tür olaylar bizi yıldıramaz, kardeşliğimizi bozamaz, gelecek aydınlık Türkiye hayalimize gölge düşüremezler. Milletimiz Çanakkale ruhunu taşıyor. Bu millet ülkemizin geleceğini hedef alan, tehdit eden tehlikelerle karşılaştığında birbirine kenetlenmeyi bilir.”

Yıldırım, konuşmasında teröre destek verenler olduğuna işaret ederek, “Öldürülen teröristlerin cenazesine katılmayanları cezalandıracaklarını söyleyenlerin, PKK ya lojistik destek vermek için dokunulmazlık zırhını kullananların, devleti ve hükumeti suçlamasının nasıl bir oyun olduğunu bu millet ibretle izliyor. Yaşadığımız acının hemen ardından İzmir’de ortaya çıkıp terörü protesto etme bahanesiyle bir araya gelenler Türk bayrağının olmadığı bir ortamda adeta teröre destek mitingi yaptılar” diye konuştu. 

Türkiye’de tekrar tek başına güçlü iktidarın AK Parti ile geleceğine inandığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

“13 yılda altyapıya yatırım yaptık. Bunları tamamladık, şimdi sıra üst yapıda. Biz 4 ayda kaybettirilmeye çalışılan enerjimizi tekrar elde edip insanımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. Genç, yaşlı, kadın, çocuk, engelli, emekli kim varsa tüm milletimizin refahı ve sosyal gelişimi için yatırım hamlemizi genişleteceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X