‘Milletimizin bekasını her şeyin üstünde tutmalıyız’

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, ‘Hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden, hep birlikte, teröre karşı güçlü ve kararlı bir yaklaşım sergilemeli, milletimizin bekasını her şeyin üstünde tutmalıyız’ dedi.

‘Milletimizin bekasını her şeyin üstünde tutmalıyız’

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Yılmaz başkanlığında toplandı.

Yılmaz, 25. dönem 2. yasama yılının açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmasına, kuruluşundan bu güne kadar millete hizmet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Meclis’in tüm mensuplarını saygıyla anarak başladı.

Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar dileyen Yılmaz, “Yeni yasama yılını yeni bir seçim süreci içinde açıyoruz. Demokraside millet denetiminin en somut şekli seçimdir. Milletimizin, bu denetimi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde yerine getireceğine olan inancım tamdır. Halkımızın, seçime tam olarak katılması, milli iradenin Meclis’e tam olarak yansımasını da sağlayacaktır” diye konuştu.

Yapılacak seçimin, ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulunan İsmet Yılmaz, şunları söyledi:

“TBMM kuruluşundan bu güne kadar aldığı kararlarla, çıkardığı yasalarla, ülkemizin kaderini belirledi. Meclisimiz, bugün de demokrasimizin kalbi ve sorunlarımızın çözüm adresidir. Demokrasinin, özgürlüğün, refahın ve huzurun hakim olduğu güçlü bir Türkiye ortak hedefimizdir. Milletimizin demokrasi bilinci ve olgunluğu bizim en büyük güvencemiz ve ilham kaynağımızdır. İktidarı ve muhalefetiyle birlikte, tüm siyasi partilerimizin, ülkemizin ekonomik ve siyasi hayatındaki emek ve katkıları, her türlü takdirin üzerindedir.”

“Öncelikli sorun terör”

Demokratik yol ve yöntemler çerçevesinde her sorunun konuşulacağı ve çözüleceği yerin Meclis olduğunu belirten Yılmaz,  bugün ülkenin öncelikli sorununun, toplumun geleceğine, huzur, barış ve istikrarına karşı en büyük tehdit olan terör olduğunu kaydetti.

İnsanlığa karşı bir suç olan terörün, ekonomik kalkınmanın da önündeki en büyük engel olduğunu ifade eden Yılmaz, “Hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden, hep birlikte, teröre karşı güçlü ve kararlı bir yaklaşım sergilemeli, milletimizin bekasını her şeyin üstünde tutmalıyız” dedi.

TBMM Başkanı Yılmaz’ın konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerine hitap etmek üzere Genel Kurul salonuna girdi ve ardından İstiklal Marşı okundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X