‘Milletin kafasını karıştırmasınlar’

Büyük Birliği Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili açıklamalar yaptı.

‘Milletin kafasını karıştırmasınlar’

RABİA DENİZ

 

Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir televizyon programında yaptığı “eyalet” çıkışına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe’nin bir yazısındaki eyalet sistemiyle ilgili sözlerine sert tepki göstermiş ve ‘Cumhurbaşkanı da buna ses çıkarmıyor kabulleniyorsa, o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan üniter yapıda düşünceleri olan ülkücülerin kararı ne olabilir?’ demişti.

​Üniter yapının muhafaza edilmesi, Türk kimliği, temel haklar, inanç özgürlüğünün muhafaza edilmesi ve kuvvetler ayrılığı prensibinin BBP için kırmızı çizgi olduğunu kaydeden Destici, “Son günlerde üniter yapıyla ilgili çeşitli tartışmalar yaşanıyor. Bu 18 maddelik anayasa teklifi içinde üniter yapımızı tehdit eden bir değişiklik yok. Bunun aksini iddia edenler hamaset yapıyorlar. Eyalet sisteminden kastedilen özerk bölgelerin oluşturulmasıdır. Bu 18 maddenin içinde böyle bir şey yok. Türk milliyetçilerinin kafasını karıştırmak ve ‘Evet’ oylarının azalmasını istiyorlar. Siyaseten boşta kalmasınlar diye danışman yapılmışların söylemleri ortalığı karıştırıyor. O koltukları boşuna doldurmasınlar, milletin kafalarını karıştırmasınlar. Bunu söyleyenlere benim tavsiyem şu: Anayasa’nın 3. maddesini açın okuyun. ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür ve dili Türkçedir’. Ülkemiz bu şekilde ebediyete kadar yaşayacaktır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X