‘Milletin kararı baş tacımız’

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Parti olarak, milletin verdiği kararı ‘baş tacı” olarak görüyoruz. Milli iradeye herkesin saygı duyması gerekiyor” dedi.

‘Milletin kararı baş tacımız’

ASLIHAN AYDIN

Seçim sonuçlarını,  partisinin irtibat merkezinde takip eden Büyükataman, gazetecilere yaptığı açıklamada, mevcut duruma bakıldığında parlamento aritmetiğinin renkli olacağının görüldüğünü belirterek, “Tek başına iktidar sorumluluğunu üstlenebilecek bir parti gözükmüyor. Türkiye genelinde ve Bursa’da AK Parti’nin oylarında ciddi bir düşüş var. Bursa’da, 2011 seçimlerine kıyasla AK Parti’nin oyunda 7-8 puan civarında bir düşüş olduğu gözleniyor. MHP, mahalli idareler seçimlerinde yüzde 17,6 oy almıştı. Bu oyunu muhafaza ettiğini hatta yüzde 18’e doğru tırmanış olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ KARŞILIK BULDU

Büyükataman, parti olarak 60 gündür alanlarda vatandaşlara Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulları anlatmaya çalıştıklarını, bu çalışmalarının karşılık bulduğunu gördüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki geçmiş seçimlerde de örneğine şahit olduğumuz gibi vatandaşlarımızın ‘Aman istikrar bozulmasın’ masallarını eskisi kadar olmamakla beraber ciddiye aldığını, önemsediğini, algı operasyonlarının, siyaset terzilerinin icra ettiği siyaset mühendisliğinin neticeye tesir ettiğini söyleyebiliriz. Parti olarak, milletin verdiği kararı ‘baş tacı” olarak görüyoruz. Milli iradeye herkesin saygı duyması gerekiyor. Ortaya çıkan tablo neyi gerektirirse biz MHP’liler olarak bugüne kadar olduğu gibi sorumlu siyaset anlayışımızın icabı o şekliyle davranırız. İnşallah hayırlısı olur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X