Milli Eğitim Bakanı’ndan atama açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı?” sorusuna yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı’ndan atama açıklaması

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç milletvekillerinin sorularını cevapladı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na başvuru yapan öğrenci sayısının 408 bin 457 olduğunu belirterek, “Yerleşen öğrenci sayısı 318 bin 833, yüzde 73 yerleşme oranı. Dolayısıyla şu anda geldiğimiz kapasite 553 bin. Önümüzdeki yaz dönemi içerisinde kapasite 650 bini geçecek” ifadelerini kullandı.

 

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ise lisansı iptal edilen öğretmenlere ilişkin olarak, “Eğer herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı yoksa, lisansı iptal edilmiş öğretmenlerin lisans hakkı verilecektir” şeklinde konuştu.

Şubatta atamaya ilişkin soruya Yılmaz, “Tek başıma benim vereceğim bir karar değil. Başbakanımızın, Maliye Bakanımızın, Devlet Personel Başkanlığı’na gelecek ve Türkiye’nin öğretmene ihtiyacı var, polise, hakime, doktora ihtiyacı var. Şubatta Milli Eğitim Bakanı atama olacağını söylemedi, siz öyle çıkarın” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X