Milli eğitimden danışmanlık hizmeti

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları sonucuna göre tercih yapacak öğrencilere, ilçelerde açacağı tercih danışmanlığı komisyonları danışmanlık hizmeti verecek.

Milli eğitimden danışmanlık hizmeti

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Öğrencilerimiz, TEOG sınavlarında aldıkları puanlarına göre velileriyle birlikte 01-16 Temmuz tarihleri arasında tercih yapacaklar. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek sistem nedeniyle biz de öğrencilerimize yardımcı olmak için tercih danışmanlığı komisyonları oluşturduk. Burada öğrencilerimize, geleceklerine yön vermek adına danışmanlık hizmeti vereceğiz. Tercih danışmanlığı komisyonlarında öğrencilerin ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda gelecek hayatlarında seçmek istedikleri meslekler hakkında bilgiler verilecek ve fikir alış verişinde bulunulacak” dedi.

Danışmanlık bürolarının tercihlerin alınacağı 01-16 Temmuz tarihleri boyunca hizmet vereceğini belirten Veli Sarıkaya, “Bursa genelinde 17 İlçemizde toplam 52 TEOG tercih danışmanlığı komisyonu oluşturuldu. Danışma komisyonlarında 140 rehber öğretmenimiz görevlendirildi. Tercih yaparken danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrenci ve velilerimiz, TEOG tercih danışmanlığı komisyonlarının isim listesi ve iletişim adreslerine Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün http://bursa.meb.gov.tr/ adresli web sitesinden ulaşabilecekler. Amacımız öğrencilerimizin tercihlerini en iyi şekilde yapmasıdır. Tüm öğrenci ve velilerimize başarılar dilerim” dedi.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X