Milli Eğitim’den okullara uyarı

Okul bahçelerini panayır alanına çeviren şişme oyun alanlarınıyla ilgili okul idarelerini uyaran İl Milli Eğitim Müdürlüğü, uyarıyı dikkate almayan okular için inceleme başlatacak.

Milli Eğitim’den okullara uyarı

SEYİT GÜNDOĞAN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul bahçelerini panayır alanına çeviren ve sosyal sınıf farkına yol açan, şişme oyun alanlarının yapılmaması ile ilgili 20 Eylül’de tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerine ve okul idarelerine resmi yazı gönderdiği ortaya çıktı. İl Milli Eğitim, konunun bir süre önce yeniden gündeme gelmesi nedeniyle okullara tekrar uyarı gönderdi.

“ÜCRETLİ ETKİNLİK YAPILMAYACAK”…

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yapılan uyarıyı dikkate almayan ve şişme oyun alanlarını okul bahçelerine kurduran okul idareleri için inceleme başlatmaya hazırlanıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği yazıda, sosyal etkilik çalışmalarının öncelikle ders saatler dışında uygulanması ve eğitim-öğretimi aksatılmaması uyarısıyla birlikte “ilgili genelgenin 6. maddesinde ‘Katılımcılardan ücret talep edilen herhangi bir araştırma, yarışma ve sosyal etkinliğe izin verilmeyecektir’ ifadelerine yer verildi.

Bu arada, il Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa’daki ortaokul ve lise düzeyindeki tüm özel eğitim kapsamındaki öğrencileri Bocce, Bowling, Voleybol, Yüzme ve Futbol olmük üzere 5 branşta spor yapmalarına olanak sağlayacağını açıkladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X