‘Milli iradenin gereğini yaparız’

Başbakan Davutoğlu, hükümet kurma sürecine ilişkin, “Bu görev eğer AK Parti’ye verilmişse ki verildi, milli iradenin gereğini yaparız” dedi.

‘Milli iradenin gereğini yaparız’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli İrade Platformu’nun iftarında yaptığı koruşmada, “Bu görev eğer AK Parti’ye verilmişse ki verildi, milli iradenin gereğini yaparız. Bir hükümet ortaklığı bu milli iradeden çıkmışsa, bunun için çaba sarf ederiz ama herkes de bilmeli ki pazartesi gününden itibaren yapacağımız görüşmelerde, milli iradenin yüzde 41 oranında destek verdiği kesimlerin haklarını, hukukunu ve önceliklerini hiçbir zaman tartışma konusu da yapmayız” dedi.

 

Davutoğlu, “Bütün sivil toplumun şunu bilmesini isterim ki 12 yıl içinde gerçekleştirdiğimiz demokratik kazanımların hiçbirisinden bir adım, bir milim dahi geri gidilmesine izin vermeyiz. Kimse, Türkiye’de tekrar 28 Şubat şartlarının, tekrar 12 Eylül şartlarının, olağanüstü hallerin, sınırlamaların, kısıtlamaların olacağı bir dönemi hayal etmesin ya da böyle bir dönemin geleceği kaygısını taşımasın” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X