Milli Takım geriliyor

Hüsranla biten EURO 2016 sonrası FİFA sıralamasında 19.sıraya düştük.

Milli Takım geriliyor

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya sıralamasında Türkiye, 19. basamağa geriledi. FIFA’nın internet sitesinden açıklanan temmuz ayı dünya sıralamasına göre, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) grup aşamasında veda eden Türkiye, bir basamak inerek 19. sıraya düştü.

2016 Copa America finalinde Şili’ye yenilen Arjantin liderliği, Belçika 2’nciliği, Kolombiya da 3’üncülüğünü korudu.Ay-yıldızlıların, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’ndaki rakiplerinden Hırvatistan, 12 sıra yükselerek 15’inciliğe yerleşti. 

PORTEKİZ 6.SIRADA

Milli takımla aynı grupta yer alan ve ilk defa mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final oynayan İzlanda, 34. sıradan 22’nciliğe çıkarak tarihinin en iyi derecesini elde etti. Türkiye’nin diğer rakipleri Ukrayna 30, Finlandiya 65, Kosova ise 190’ıncı sırada yer aldı. EURO 2016 şampiyonu Portekiz ise 6. sıraya çıktı. Tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda son 4’e kalan Galler’in ise 15 sıra tırmanarak 11’inciliğe oturması dikkati çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X