Milli Takım’da ince hesaplar! Bir ihtimal daha var…

UEFA Uluslar B Ligi’nde 3. Grup lideri Rusya’yı deviren A Milli Takımımız yüzümüzü güldürdü… Ay yıldızlılar yarın akşam Budapeşte’de Macaristan’ı yener, Rusya’da Sırbistan’da kazanamazsa liderliğe yükselip A Ligi’ne çıkma hakkı elde edecek.

Milli Takım’da ince hesaplar! Bir ihtimal daha var…

A Milli Futbol Takımımız, koronavirüs pandemisi sürecinde sergilediği performansla yüzümüzü güldürüyor… 2020 yılında oynadığı 6 maçta Macaristan’a 1-0 kaybettikten sonra üst üste 5 beraberlik alsa da ortaya koyduğu mücadeleci futbol ve attığı gollerle beğeni toplayan ay yıldızlılar, İstanbul’da ağırladığı Rusya’yı 3-2 yenerek UEFA Uluslar B Ligi’nde terfi iddiasını güçlendirdi.

ZİRVEYİ KARIŞTIRDIK
UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup’ta oynanan 5. maçlar sonunda ortaya ilginç bir tablo çıktı. Lider Rusya 8 puanda kalırken, Macaristan, 1-1’lik Sırbistan beraberliğiyle puanını 8’e yükseltti. A Milli Takımımız da Rusya galibiyetiyle puanını 6’ya çıkardı. Grup sonuncusu Sırbistan’ın ise 3 puanı bulunuyor. Rusya karşısında aldığımız 3-2’lik galibiyetle birlikte grupta iddialı konuma geldik. 4 takımın yer aldığı grupta sadece lider olan takım bir üst lige (UEFA Uluslar A Ligi) çıkabiliyor.

LİDER ÇIKABİLİRİZ
A Milli Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup son maçında yarın akşam Budapeşte’de Macaristan’a konuk olacak. Sırbistan ise evinde Rusya’yı ağırlayacak. A Millilerimiz Macaristan’ı yener, Rusya da Sırbistan maçında puan kaybederse grubu lider tamamlayıp UEFA Uluslar A Ligi’ne yükselme hakkı elde edeceğiz. Rusya’nın Sırbistan ile berabere kalması da Millilerimize yetiyor, zira ikili averajda onlara üstünlüğümüz var (1-1 ve 3-2).

C LİGİ’NE DÜŞEBİLİRİZ
Kötü senaryo ise bizim Macaristan’a yenilmemiz ve Sırbistan’ın Rusya’yı yenmesi. Bu durumda Sırbistan, bizimle puanını eşitliyor (6) ve ikili averajla bizi ekarte ediyor. (İçeride 2-2, deplasmanda 0-0 berabere kalmıştık. Deplasman golü avantajıyla önümüze geçiyorlar.) Bu senaryoda grubu son sırada bitiyoruz ve UEFA Uluslar C Ligi’ne düşüyoruz.

B LİGİ’NDE KALMA SENARYOLARI
Macaristan karşısında alınacak beraberlikte ise grubu 3. sırada bitireceğiz. Yani bu, ne bir üst lige terfi edeceğiz ne de bir alt lige düşeceğiz demek. Yukarıda bahsi geçen sonuçlar haricinde alınacak her sonuçta da yine B Ligi’nde kalacağız.

MİLLİ TAKIMIMIZIN ALDIĞI SONUÇLAR
Türkiye 3-2 Rusya
Türkiye 2-2 Sırbistan
Rusya 1-1 Türkiye
Sırbistan 0-0 Türkiye
Türkiye 0-1 Macaristan

PUAN DURUMU

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X