Milli yüzücülerden 1 altın, 1 gümüş madalya

Rusya’da devam eden Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası’nda, Yeşilbaş, kızlar 1500 metre su üstü yarışında şampiyon olurken, Emen Bay aynı branşta erkeklerde gümüş madalya kazandı.

Milli yüzücülerden 1 altın, 1 gümüş madalya

Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası’nda milli sporcular günü 1 altın ve 1 gümüş madalya ile tamamladı.

 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan (TSSF) yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın Tomsk kentinde devam eden şampiyonada, Ayşe Ceren Yeşilbaş, kızlar 1500 metre su üstü yarışında şampiyon olurken, Muhammed Emin Bayaynı branşta erkeklerde gümüş madalya kazandı.

 

Şampiyonada dün kızlar 400 metrede gümüş madalya alan Ayşe Ceren, 1500 metre su üstünde 13.46.09’luk derecesiyle altın madalyaya ulaştı. Bu kategoride Almanya’dan Nele Rudolf, 13.52.93 ile ikinci, Rusya’dan Ekaterina Zanoskina da 13.56.85 ile üçüncü oldu.

 

Muhammed’in 12.47.92 ile ikinci olduğu erkekler 1500 metrede ise Ukrayna’dan Oleksil Zakharov 12.41.38 ile ilk sırayı aldı, Rusya’dan Nikita Borodin de 12.57.96 ile 3. sırada kendisine yer buldu.

 

TSSF Başkanı Şahin Özen, yaptığı açıklamada, “Mutluluğumuzu tarif edecek kelimeler bulamıyoruz. Su altı sporlarının hemen her branşında dünyaya gücümüzü göstermeye devam ediyoruz. Bugün iki kez bayrağımızı madalya kürsülerinde göndere çektirdik. Bu başarılar millilerimizde moral ve motivasyonu en üst seviyeye çıkardı. Önümüzde birçok etap var. Yeni madalyalara konsantre olmuş durumdayız. Millilerimiz madalyaları bileğinin hakkıyla aldı. Onları gözlerinden öpüyor, tüm kalbimle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X