Milliler ilk peşinde… Kazanma vakti geldi!

Almanya’nın ardından Rusya’ya da kök söktürmesine rağmen beraberliğe razı olan A Milli Takımımız bu akşam 21.45’te Sırbistan’ı ağırlayacak.

Milliler ilk peşinde… Kazanma vakti geldi!

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup dördüncü maçında bugün İstanbul’da Sırbistan ile karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak müsabakayı Bulgaristan Futbol Federasyonundan hakem Georgi Kabakov yönetecek. Kabakov’un yardımcılıklarını aynı ülkeden Martin Margaritov ve Diyan Valkov yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Nikola Popov olacak.

TAÇLANDIRMALIYIZ
Geçen hafta hazırlık maçında önce Köln’de Almanya ile 3-3 berabere kalan, UEFA Uluslar Ligi’nde de Rusya deplasmanından 1-1’lik skorla dönen ay yıldızlılar bu akşam Sırbistan’ı mağlup ederek hem galibiyet hasretine son vermek hem de sergilediği mücadeleci futbolu taçlandırmak istiyor. Milli takımda sarı kart cezalısı Ozan Kabak ile sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılan Kaan Ayhan ve Efecan Karaca bu mücadelede forma giyemeyecek.

HENÜZ GALİBİYETİMİZ YOK
3. Grup’ta, dördüncü maçlar öncesinde Rusya 7 puanla lider durumda bulunuyor. İkinci sıradaki Macaristan ise 6 puana sahip. Grupta Türkiye 2 puanla üçüncü sırada yer alırken, Sırbistan ise 1 puan ile son sırada bulunuyor.

21.45/TRT Spor

4. HAFTA (Bugün)
21.45 Türkiye-Sırbistan
21.45 Rusya-Macaristan

Milliler 583. maçına çıkıyor

A Milli Futbol Takımımız, Sırbistan maçıyla birlikte 583. kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı, 97 yıllık tarihinde 310’u resmi, 272’si özel 582 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 221 galibiyet, 138 beraberlik ve 223 yenilgi yaşadı. Ay yıldızlı ekip, 250’si deplasmanda, 252’si evinde, 80’i de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3’ü hükmen galibiyetten toplam 767 gol attı, kalesinde 828 gol gördü. A Milli Takım, bugüne kadar 88 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 582 karşılaşmanın 501’ini Avrupa, 32’sini Asya, 23’ünü Amerika, 23’ünü Afrika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

2020 yılındaki 5. maç

A Milli Takım, 2020 yılındaki beşinci maçını Sırbistan ile İstanbul’da oynayacak. Türkiye, bu yıl oynadığı ilk maça 3 Eylül’de çıktı. UEFA Uluslar Ligi’nde Sivas’ta oynanan karşılaşmayı Macaristan 1-0 kazandı. Ay yıldızlı ekip, 6 Eylül’deki ikinci maçında Uluslar Ligi mücadelesinde deplasmanda Sırbistan ile golsüz berabere kaldı. Hazırlık maçında deplasmanda Almanya 3-3 berabere kalan A Milli Takım, bu yıl oynadığı dördüncü maçta ise Moskova’da Rusya ile karşılaştı. Mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Sırbistan ile ikinci buluşma

A Milli Futbol Takımımız, Sırbistan ile tarihindeki ikinci maçını bugün oynayacak. Ay yıldızlı ekip, Sırbistan ile ilk maçını 6 Eylül 2020’de deplasmanda oynamış ve mücadele golsüz beraberlikle tamamlanmıştı.

Şenol Güneş 67. sınavında

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sırbistan maçıyla ay yıldızlı ekibin başında 67. karşılaşmasına çıkacak. Milli takımın başında ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş yönetiminde ay yıldızlı ekip, 47’si resmi, 19’u özel 66 maç oynadı. Milli takım, Güneş ile çıktığı 66 maçta, 32 galibiyet, 18 beraberlik ve 16 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 98 gol attı, kalesinde 59 gole engel olamadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X