Milliler Süper olamadı!

A Milli Atletizm Takımı, Finlandiya’daki Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Ligi’nde sadece 3,5 puanlık farkla Süper Lig’i kaçırdı.

Milliler Süper olamadı!

Finlandiya’nın Vaasa kentinde yapılan ve 12 takımın yarıştığı Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig müsabakalarında Türkiye 302 puan toplayarak İsveç, Finlandiya ve İsviçre’nin ardından dördüncü sırayı aldı. İlk üç sırada yer alan ülkelerin Süper Lig’e yükseldiği grupta son ana kadar zirveyi kovalayan Türkiye’nin yalnızca 3,5 puan farkla gruptan çıkamaması takımda büyük üzüntüye sebep oldu. İkinci günü ikinci sırada geçen Türkiye, son güne iyi başlayamadı.

SON GÜN YIKILDIK

İlk 7 yarışmada tek podyum çıkarabilen Milliler, Ramil Guliyev’in 200 metreyi, Emel Dereli’nin de gülle atmayı kazanmasıyla yeniden ilk üçe girdi. Ancak 3 bin metre su engellide Aras Kaya’nın yedinci sırada finiş görmesi, yüksek atlama ve uzun atlamada gelen düşük puanlar ay yıldızlıların pozisyonunu etkiledi. Türkiye’nin çekiştiği İsviçre’nin son yarışlarda iyi sonuçlar alması ve 4×400 bayrak yarışlarının ikisinde de ilk 6 içinde finiş görmesi de skoru etkiledi ve 40 yarışma sonunda 305,5 puan toplayan İsviçre, 302 puanlı Türkiye’nin önünde son bileti alan takım oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X