Milyon dolarlık oyun daveti

Uluslararası oyun pazarında son dönemde adını daha sık duyurmaya başlayan Türkiye’nin, ilk tematik ön kuluçka merkezi olan ve geçen yıl 1 milyon doların üzerinde ihracata imza atan Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (ATOM) yeni fikirlerle

Milyon dolarlık oyun daveti

ATOM, 2008 yılında ODTÜ Teknokent bünyesinde kurulmasının ardından animasyon ve oyun teknolojileri alanında Türkiye’de birçok yeniliği tetikledi. Yedi yılda 65 ekibe destek veren ATOM, Türkiye’de oyun geliştirme sektörünün gelişimi açısından önemli roller üstlendi. 

Geçen sürede ATOM’dan mezun olan ekipler 300 oyuna imza attı. Merkezdeki ekiplere projeleri için 2 milyon doların üzerinde finansman sağlandı. ATOM bünyesinden çıkan ürünlerle 2015’te 1 milyon doların üzerinde ihracat rakamına ulaşıldı. Bu yıl yeni ekipleri bünyesine katarak yola devam etmeye hazırlanan ATOM, bünyesine dahil olacak geliştirici gruplara ortak ofis alanı, donanım ve yazılım, altyapı destekleri sunulacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X