Milyonluk soygunun failleri yakalandı

İstanbul Başakşehir’de, 10 gün önce para transferi yapan firmanın aracından gerçekleştirilen soygun olayına karıştıkları iddia edilen 6 şüpheli yakalandı.

Milyonluk soygunun failleri yakalandı

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, İkitelli Sanayi Metro Durağı’ndaki olayın ardından sorguya aldığı nakil aracı sürücüsü M.Ç’nin beyanlarındaki çelişkileri belirledi.

Takibe alınan M.Ç’nin, soygunun gerçekleştiği gün olay yerinde görülen bir otomobildeki kişilerle Kuyumcukent’te görüştüğü tespit edildi.

Yeniden sorgulanan M.Ç, nakil aracının kasa bölümünün anahtarının bir kopyasını suç ortaklarına verdiğini, onların da araçtan bu anahtarla paraları çaldıklarını itiraf etti.

M.Ç’nin ifadelerinden yola çıkan ekipler, O.K ve T.M’yi yakaladı. Zanlılardan A.Ç, Şanlıurfa’da, F.K, Erzincan’da, İ,Ş, Bodrum’da gözaltına alındı.

Zanlıların çaldıkları paralarla 2 lüks otomobil ile 50 cumhuriyet altını aldıkları, paranın bir kısmını dövize çevirdikleri, bir kısmını da harcadıkları tespit edildi. Bu kişilerin üzerlerinden çıkan paralara, lüks otomobillere ve altınlara el konuldu.

Olayın ardından Şanlıurfa’da gözaltına alınan A.Ç’nin, paraların bir kısmıyla, ayrıldığı eşine olan nafaka borcu da dahil olmak üzere borçlarını ödediğini ileri sürdüğü belirtildi.

Daha önce adliyeye sevk edilen M.Ç tutuklanırken, A.Ç, O.K. ve T.M, adliyeye gönderildi. Erzincan’daki F.K. ile Bodrum’daki İ.Ş’nin İstanbul’a getirildikten sonra adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

İkitelli Sanayi Metro Durağı’nda, 22 Haziran’da para transferi yapan bir firmaya ait nakil aracından yaklaşık 1 milyon lira çalınmıştı. Aracın görevlileri, Kuyumcukent’ten yüklü miktarda para alarak çalıştıkları firmanın İkitelli Sanayi Metro Durağı’ndaki deposuna geldiklerini, araçtan bozuk para bulunan çuvalı yanlarına alıp firmaya götürdüklerini, diğer çuvalı almaya geldiklerinde ise aracın kasa bölümünün açık olduğunu tespit ettiklerini söylemişlerdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlatmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X