Mimar Sinan’a çok yakışacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Mimar Sinan Spor Tesisi’nin temeli atıldı. Başkan Altepe, şehri her köşesiyle birlikte kalkındırma çabası içerisinde olduklarını söylerken, tesisin 3 ayda bitirileceğinin sözünü verdi.

Mimar Sinan’a çok yakışacak

RECAİ UYSAL

Yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilen Mimar Sinan Spor Tesisi’nin temeli törenle atıldı. 

Mimar Sinan Mahallesi’nde 10 dönümlük alana konuşlandırılan, spor alanları ve kafeteryasıyla tam bir yaşam alanı haline dönüşmesi planlanan spor tesislerinin temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehri her köşesiyle birlikte kalkındırma çabası içerisinde olduklarını söyledi. 

Törene Başkan Altepe’nin yanı sıra, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile vatandaşlar katıldı.

3 AYDA BİTECEK

Sağlığın en önemli reçetesinin spor yapmak olduğunu belirten ve bu uğurda şehrin dört bir yanında spor tesisleri yaptıklarını hatırlatan Başkan Recep Altepe, ‘Yaklaşık 7 yıl önce burada spor sahası vardı. Biz bu sahayı korumak için adeta mücadele ettik. Sonuçta da spor sahası olan yerin genişletilerek yine spor alanı, tesisleri olarak değiştirilmesinin startını verdik. İnşallah 3 ay sonra kullanıma hazır olacak” şeklinde konuştu. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, Büyükşehir Belediyesi’nin sportif yatırımlarıyla Bursa’nın son yıllarda yaşanabilirlik açısından dünyanın sayılı kentleri arasına girdiğini kaydetti. 

 

TESİSLER ÖNEMLİ

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak adımları Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte atmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Yapılan yatırımlarda spor tesislerinin ayrı bir öneminin bulunduğunu, hizmete alınan her tesisin birçok çocuğu kötü alışkanlıklardan koruduğunu söyleyen Edebali, ‘Mimar Sinan Spor Tesisleri de bu amaca hizmet edecek. Bizler sporun ve sporcunun yanında olacağız, onların eksiklerini gidereceğiz ki, yarınlarda gelecek başarılarla mutlu olalım’ ifadelerini kullandı. 

Başkan Altepe, 9 bin 400 metrekarelik inşaat alanına konuşlandırılan Mimar Sinan Spor Tesisleri’nin yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacağını ifade etti. Proje kapsamında 1600 metrekarelik yeşil alan ve 250 metrekarelik kapalı sporcu sosyal tesis düzenlemesinin yer aldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Tesis alanında 40×60 metre ebatlarında suni çim saha da bulunacak” ifadelerini kullandı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X