Minder şenlendi

İlçe Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda start verildi… İznik’te start alan 3. Uluslararası Gençler Serbest, Grekoromen ve Kadınlar Balkan Güreş Şampiyonası’nda 7 ülkeden 150 sporcu madalya mücadelesi veriyor.

Minder şenlendi

HAYRİ ŞEN 

2 yıl önce Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonasına ev sahipliği yapan Bursa’da, bu kez Uluslararası Gençler Serbest, Grekoromen ve Kadınlar Balkan Güreş Şampiyonası heyecanı yaşanıyor. Türkiye Güreş Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İznik Belediyesi işbirliğiyle İznik’te düzenlenen olan 3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası’nda start dün verildi. 9 ülkeden 160 sporcu katıldığı organizasyonda ilk gün eleme maçları yapıldı. İznik Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek şampiyonan açılışında konuşan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “Geçmiş dönemde İznik’ten bir çok Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonları çıktı. Onun için İznik, tarih ve kültürel değerlerin yanında bizim ve güreş için çok önemli bir ilçe” dedi.

MUTLULUK DUYDUK

Belediye Başkanı Osman Sargın ise “İznik Belediyesi olarak Balkan Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Dünya Güreş Birliği Başkanı Theodores Hamakos da tarihi ve coğrafyası ile dünyaya ün salmış İznik’te olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. İlk gün yapılan müsabakalan sonunda 60 kiloda Bulgarisatn’dan Salım Mıkyay, 74 kiloda, aynı ülkeden Ali Ozhemal Rushen, 96 kiloda ise  Türkiye’den Erhan Yaylacı altın madalyanın sahibi oldu.

Sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Avrupa Güreş Birliği Başkanı Theodoros Hamakos’a, iznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’a günün anısına İznik çinisi ve plaket takdim ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X