Minderde şov zamanı

Yıldırım Belediyesi ve Güreş Federasyonu tarafından 24 yıl aradan sonra düzenlenen Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası 184 sporcunun katılımıyla start alırken, yarın bitecek organizasyonun ilk gününde eleme ve 1. Tur maçları yapıldı.

Minderde şov zamanı

RECAİ UYSAL

24 yıl aradan sonra düzenlenecek Yıldızlar Güreş Balkan Şampiyonası’nda start verildi. Yıldırım Belediyesi ve Güreş Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği organizasyonun açılışı dün yapılırken, Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kompleksi’ndeki törene Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. 24 yıl aradan sonra düzenlenen ve yarın tamamlanacak organizasyonda Türkiye 2 ekiple mücadele ederken, Bosna Hersek, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Romanya, Karadağ ve Hırvatistan’dan 184 sporcu kürsü mücadelesi verecek.

GÜZEL HATIRALARI OLSUN

1. Balkan Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nın ilk gününde sporcular eleme ve ilk tur mücadelelerinde rakipleriyle karşılaşırken, müsabakalar büyük heyecana sahne oldu. Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kompleksi’ndeki organizasyonun açılışını Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu yaparken, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “24 yıl aradan sonra Balkanlardaki güreş heyecanına yeniden Bursa’da start verdik” dedi. Dost ve kardeş ülkelerin sporcularını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu şampiyonayı düzenlerken aynı kaderi paylaşan coğrafyanın toplumları olarak kardeşlik duygularının artması amaçladık. Misafir sporcularımızın Yıldırım’dan güzel hatıralar ile ayrılmalarını istiyoruz” diye konuştu.

DOSTLUK PEKİŞECEK

Organizasyonun Balkanlardaki spor kültürünün gelişmesine katkısı olmasını dileyen Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu da “Burada birbirinden güzel maçlar izleyeceğiz. Güreş, aklın, ahlakın, fiziksel güç ile birleştiği bir spor dalı. Yenilse de, yense de rakibini kutlayan bir branş. Güreş Türk sporunda önemli bir yeri var. Bursa burada güzel bir evsahipliği yapacak. Ayrıca ülkeler arasındaki dostluğun pekişmesine de katkı sağlayacak. Şampiyonada tüm katılımcılara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Yıldırım Belediyespor Kulübü’nün Bedensel Engelliler milli atıcısı milli olan Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan Aysel Özgün’e yarışmalarda kullanabilmesi için özel bir engelli arabası verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X