Minderde Türkiye fırtınası

İznik’te gerçekleştirilen organizasyonda milli sporcular fırtına gibi esti. 3. Balkan Güreş Şampiyonası tamamlanırken, organizasyonda ay yıldızlılar serbest ve grekoromende şampiyon, kadınlarda ise ikinci oldu.

Minderde Türkiye fırtınası

İznik’te düzenlenen 3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası’nda son gün yapılan takım müsabakaları sonunda Türkiye serbest ve grekoromende şampiyon, kadınlarda ise ikinci oldu. Serbest stilde ay yıldızlılar finalde Bulgaristan’ı 6-2 yenerek şampiyonluk kupasının sahibi olmayı başardı. Türkiye Grekoromen Takımı da finalde Romanya ile 4-4 biten müsabakada teknik puanla 18-16 yenerek Balkan şampiyonu oldu.

MADALYALARI TOPLADIK

Kadınlar kategorisinde ay yıldızlılar, finalde Romanya’yı 5-3 yenerek, ikinci oldu. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası’nda Türkiye, grekoromende 4 altın, 3 gümüş, 1 bronz madalya kazanırken, serbest stilde 4 altın, 2 gümüş, 1 de bronz madalya elde etti. Kadınlar kategorisinde de ay yıldızlılar, 3 altın, 5 gümüş 1 bronz madalya kazanırken, toplamda 11 altın, 10 gümüş ve 2 bronz madalya aldı.

MEMNUN OLDUK

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, alınan sonuçlardan dolayı son derece memnun olduğunu belirterek “Bizim amacımız ata sporumuzu Olimpiyatlarda başarıyla temsil etmek. Onun yolu da buralardaki şampiyonluklardan geçiyor. Balkan Şampiyonası bizim sayemizde yeniden eski ilgisine kavuşuyor. Burada aldığımız sonuçlar 2020 Tokyo’nun ardından 2024 ve 2028 hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerlediğimizin kanıtıdır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X