Minik Kayra tedavi için Amerika’ya uçtu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde lavabo temizlenmesinde kullanılan kimyasal maddeyi içmesi nedeniyle yemek borusunu kullanamadığı için karnından beslenen ve nefes almakta zorluk çeken 7 yaşındaki Kayra Yaman’ın sağlığına kavuşması amacıyla başlatılan kampanyada

Minik Kayra tedavi için Amerika’ya uçtu

Kayra Yaman dün, tedavisinin bundan sonrakı aşamasının gerçekleşmesi için annesı ile Amerika’ya gitti. 

İnegöl’de babasından ayrılan annesi Ayşen Karakaş ile yaşayan Kayra Yaman, 3 yaşındayken evlerinde bulunan ve ortada bırakılan lavabo temizleme maddesini içince hastanelik oldu. Yemek borusu kullanılamaz hale gelen ve rahat nefes alamayan Kayra, küçük yaşına rağmen 30 kez ameliyat oldu ancak sağlığına kavuşamadı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nce yapılan müdahalenin ardından Kayra, ABD’de Ohio’daki Cincinnati Üniversitesi Cincinnati Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. Devlet tarafından hastane giderleri karşılanan Kayra’nın refakat edeceği annesi için İnegöl Kaymakamlığı’nca Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazı ile okullarda kampanya başlatıldı. Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da devreye girmesiyle yürütülen ve Bursa Fan Kulübü nde destek verdiği kampanya toplam 51 bin lira toplandı.

Kayra Yaman dün annesi Ayşen Karakaş ile dün İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Cincinati Çocuk Hastanesi’nde tedavi görmek üzere Amerika’ya uçtu. Kayra Yaman’ın buradaki tedavisinin en az 6 ay sürmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X