Minik mehteran Cumhuriyet coşkusuna damga vurdu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İnegöl´de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Bulvarı üzeri Hükümet binası önünde gerçekleştirilen törenlerde büyük coşku yaşandı. Törenlerin en dikkat çeken ismi ise 4 yaşındaki mehteran Ahmet Semi

Minik mehteran Cumhuriyet coşkusuna damga vurdu

‘Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yıl dönümünü kutluyoruz’ diyerek konuşmasına başlayan İnegöl Kaymakamı Ali Akça, “Büyük Atatürk’ün ortaya koyduğu ‘Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir’ ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet; milletin kendisidir. Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur” dedi.

Akça’nın konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu.

İnegöl Belediyesi Halk Dansları Ekibin gösterisinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

İnegöl Tarihi Mehter Takımının verdiği mini konser ise, vatandaşlar tarafından alkış aldı.

Ekip arasında yer alan 4 yaşındaki minik mehteran Ahmet Semiz ise, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Mehter takımının ardından İmam Hatip Lisesi bando takımı eşliğinde tören geçidiyle 29 Ekim kutlamaları devam etti. Geçit töreninde Muharip Gaziler Derneği üyelerinin geçişi ayakta alkışlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X