Minik mucitler Bursa’da yetişiyor

Bilim Okulu’nun 6-17 yaş arası öğrencilerle bilim ve teknoloji alanında atölye çalışmaları gerçekleştiren yaz programının ikinci dönemi 29 Haziran’da başlıyor.

Minik mucitler Bursa’da yetişiyor

Öğrencilerin Robotik, Elektronik, Lego Robot, Arduino, Beyin Mühendisliği, Ekip Çalışması, Liderlik, Zeka Oyunları, Mühendislik Uygulamaları, Yenilenebilir Enerji, 3D (3 Boyutlu Yazıcı) Teknolojisi ve Temel Bilimler alanlarında eğitim aldığı ve uygulamalar yaptığı Bilim Yaz Okulunda öğrenciler her gün farklı bir atölye çalışması gerçekleştirerek, tasarladıkları ve ürettikleri ürünlerin çalışma prensibini öğreniyorlar.

2 hafta boyunca gerçekleşen yaz okulu programında her öğrencinin bireysel eğitim kiti ile uygulama yapmasının yanında, ekip çalışmasını vurgulayıcı setler ile de beraber çalışma ve arkadaşlarının düşüncesine değer vermenin önemi de vurgulanıyor.

Yapılan çalışmalarda hem öğrencilerin yetenek ve becerini öne çıkarmak, hem de bilimsel bilgilerin günlük hayata kullanılmasını sağlayarak öğrencilerin donanımlı bir şekilde yetişmesine katkıda bulunmak da amaçlanıyor. Bilim Yaz Okulunda, öğrenciler 12’şer kişilik gruplar halinde bakarak değil yaparak-yaşayarak öğrenmeye ve yeni deneyimler elde etmeye devam edecek

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X