Miniklerden sağlıkçı büyüklerine ziyaret

Anasınıfı öğrencileri Sağlık Haftası kapsamında Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Miniklerden sağlıkçı büyüklerine ziyaret

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın makamında gerçekleştirilen ziyarette minikler hep bir ağızdan tüm sağlık çalışanlarının Sağlık Haftası’nı kutladı.

Dr. Akan’dan Sağlık Müdürlüğü’nün işleyişi, 112 Acil Sağlık hizmetleri, aile hekimliği ve hastanelerin yönetimi gibi çeşitli konularda hakkında bilgiler alan minikler, merak ettikleri soruları da Dr. Akan’a yöneltti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Akan, küçük yaştan itibaren sağlık eğitiminin önemine dikkat çekti.

Çocuklara yönelik; el yıkama, hijyen, sağlık beslenme ve hareketli yaşam gibi konularda eğitimlerini oldukça önemsediklerini belirten Dr. Akan, “Çünkü toplumumuzun sağlık bilgisini ve sağlık okuryazarlığını arttırdığımız takdirde, birçok önlenebilir hastalığın önüne geçme fırsatı bulacağız.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak eğitim ve farkındalık çalışmalarımız arasında okullarda verilen sağlık eğitimleri önemli bir yer teşkil ediyor. Biz biliyoruz ki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı eğitirsek tüm toplumu eğitmiş olacağız” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X