Miniklerin mezuniyet coşkusu

Çocukların gelişiminde okul öncesi eğitimin önemine yönelik çalışmalar yapan Yıldırım Belediyesi’nde, YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfı öğrencileri, iki gün boyunca sergiledikleri yıl sonu gösterileriyle büyük alkış topladı.

Miniklerin mezuniyet coşkusu

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştiği çalışmayla, 2015-2016 eğitim yılında, 31 merkezde 52 sınıf ve 96 şubede 2 bin 264 öğrencinin hizmet gördüğü YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfları’nda mezuniyet heyecanı yaşandı. 

Çocuk yetiştirmenin bir ülkenin geleceğine yapılacak en büyük yatırım olduğunu ve okul öncesi eğitimi çocukların donanımlı bireyler olarak yetişmesinin ilk basamağı olarak gördüklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, YIL-MEK’li miniklerin yılsonu şenliğinde mezuniyet sevinçlerine ortak oldu. 

Yıldırım’da gerçekleştirilen hizmetlerin arka planında eğitim olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Evlatlarımızı yalnızca müspet ilimler ile yetişen bir nesil olarak değil, sanatla, kültürle, tarihle de ilgilenen ve değerlerimize saygılı bireyler olarak yetiştirmemiz gerekmektedir. Yıldırım Belediyesi olarak aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımızı, hayata doğru şekilde hazırlamak için okul öncesi eğitime önem veriyoruz” dedi. 

ANNE ŞEFKATİYLE EĞİTİM

Okul öncesi eğitim birimlerini geçen yıla oranla artırdıklarını ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde geçen yıl 17 okul öncesi hizmet birimimiz varken bu sayıyı 2015-2016 eğitim yılında 31’e çıkardık. 96 şubemizde 2 bin 264 yavrumuz eğitim görerek ilkokula ve sosyal hayata hazırlandı. Bu sayıyı yeterli görmeden okul öncesi birimlerimizi 69 mahallemizin tamamına yayma hedefindeyiz” diye konuştu. 

YIL-MEK okul öncesi öğretmenlerinin kutsal bir vazifeye imza attıklarını da dile getiren Başkan Edebali, “Gösterdikleri karşılıksız emek ve sevgi ile evlatlarımızı yarınlara taşıyan, 2 bin 264 yavrumuzu hayata hazırlarken, eğitimi anne şefkatiyle özel ilgi göstererek gerçekleştiren öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi olarak eğitim alanındaki çalışmaların okul öncesi ile sınırlı olmadığını da belirten Edebali, “42 merkezde ve 60 branşta 12 bin 350 kursiyer ile gerçekleştirdiğimiz meslek edindirme kurslarımızla, kadınlarımıza meslek eğitimi verdik. Meslek edindirme kurslarımızdan mezun olan kadınlarımıza, İŞKUR ve KOSGEB desteği ile istihdam imkanı sağlayacak hizmetler üreteceğiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X