Minyatür at arabaları mekanları süslüyor

Nevşehir’de, 55 yıldır at arabası üreten Ali Kocatürk, talebin azalması nedeniyle minyatürlerini yaptığı at arabalarıyla farklı dekorasyon yapmak isteyenlere renkli bir seçenek sunuyor.

Minyatür at arabaları mekanları süslüyor

Bir zamanların gözde nakliye araçlarından olan at arabaları, motorlu taşıtların yaygınlaşması sonucu artık dekorasyon malzemeleri arasında yer alıyor. 14 yaşında öğrendiği at arabası üretimini farklı bir boyuta taşıyan Kocatürk de yaptığı minyatür at arabalarıyla farklı şekillerde dizayn edilen mekanlara renk katıyor.

 

Mesleğinde yarım asrı deviren Kocatürk, yaptığı açıklamada, eskiden yük taşımacılığında kullanılan at arabaları yaptığını, 20 yılı aşkın süredir dekor amaçlı kullanılmak üzere minyatür at arabaları ürettiğini söyledi.

 

Çırak bulamadığı için yalnız çalıştığı atölyesinde bir minyatür arabayı üç günde imal ettiğini dile getiren Kocatürk, “Artık bu mesleği sürdüren pek kalmadı. Ben de çırak bulamadığım için tek başıma çalışıyorum. Ağacının işlenmesinden boyasına kadar arabaların tamamını kendim yaptığım için bugüne kadar ayakta kaldım. Diğer ustalar 20-25 yıl önce bu işi bıraktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu sanatı kaybolan meslekler arasına almasını talep ediyorum” diye konuştu.

 

Minyatür at arabalarının yurt dışından da talep gördüğünü dile getiren Kocatürk, fiyatı 200 ile bin 500 lira arasında değişen arabaları Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD ve Azerbaycan’a da ihraç ettiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X