‘Miras avcıları’nın maskesi düştü

Kendisinden 28 yaş küçük kadınla evlendiği gün hayata gözlerini yuman yaşlı adamın ölümünde şok gelişme.

‘Miras avcıları’nın maskesi düştü

HALİL ÖZÇOBAN

70 yaşındaki Ahmet Yeşildağ, Mudanya’da esrarengiz bir şekilde yaşamını yitirmesinin ardından anne ve kızıyla bir yakın akrabaları yaklaşık 4 ay önce ‘cinayet şüphelisi’ olarak tutuklandı. Yaşlı adamı ölüme götüren süreç ise şöyle başladı.

İnternette tanıştığı kadınla imam nikahıyla yaşamaya başlayınca Mersin’deki evini satıp Mudanya’ya yerleşen Ahmet Yeşildağ, Urfa’daki 300 bin liralık arazisi ve diğer mal varlıklarını Sevilay Saygın’a braktığını belirten bir de vasiyat hazırladı. Yeşildağ ardından imam nikahıyla yaşadığı kadının 42 yaşındaki yeğeniyle resmi nikah kıyarak evlendi. 

Mezardan otopsiye

Ve nikâhın üzerinden 24 saat bile geçmeden yaşlı adam sabaha karşı öldü. Sevilay Saygın, Yeşildağ’ın çocuklarını arayınca cenaze Urfa’da toprağa verildi. Ancak ölen adamın oğlu Ali Yeşildağ Cumhuriyet Savcılığına aşvurunca mezar cenaze defnedildikten 15 gün sonra otopsi için açıldı.

Adli Tıp’a göre, kanında morfin ve kodein’e rastlanan Ahmet Yeşildağ cinayete kurban gitti. Bu gelişme üzerine yaşlı adamla bir süre imam nikahıyla yaşayan Sevilay Saygın (60) ile Ahmet Yeşildağ’ın resmi nikâhlı eşi Derya Yeşildağ (42) ve annesi Beyhan Mızrakçı (65) iddiaları reddetmelerine rağmen, ‘cinayet şüphelisi’ olarak tutuklandı.

40 SAYFALIK İDDİANAMEDEN SATIRBAŞLARI

Ölüme yavaş yavaş gitmiş

Ahmet Yeşildağ’ın  ölümüyle ilgili acı gerçek, mezar açılınca anlaşıldı. Yapılan tıbbı incelemeler sonucunda Yeşildağ’ın morfin ve kodein ile zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan 40 sayfalık iddianamede, morfin ve kodeinin yaşlı adama verilen ilaçlara katılarak yavaş yavaş  zehirlenerek öldürüldüğü bilgisi yer alıyor. 

Bugün hakim karşısındalar

“Tasarlayarak adam öldürme” suçundan tutuklanan Sevilay Saygın Derya Yeşildağ ve Beyhan Mızrakçı bugün Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Korkunç planı oğlu ortaya çıkardı

Ali Yeşildağ, babasının ölmeden bir gün önce evlendiğini veraset işlemlerine başlayınca öğrendi. Şüpheye düşerek hemen soluğu Adliye’de aldı. Bu kuşku, onu doğrular nitelikte çıktı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, adeta iğne ile kuyu kazarcasına çalışıp korkunç cinayeti aydınlatmış oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X