Mirasımızı gelecek nesillere taşıyacağız

UNESCO’nun 68. Kuruluş günü hakkında açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Dünya mirasları olan Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi ve Yıldırım Külliyesi’ni gelecek nesillere taşıyacağız” dedi.

Mirasımızı gelecek nesillere taşıyacağız
Birleşmiş Milletler’in İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurduğu UNESCO’nun, küresel barışın sağlanmasında önemli bir kurum olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Günümüzün evrensel değer alanlarından eğitim, bilim ve kültür yoluyla insanlığın ortak değerlerine sahip çıkması yönünde bu tarz kuruluşların varlığı önemlidir” dedi. Yıldırım Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarla her fırsatta küresel değerlere sahip çıktıklarını söyleyen Başkan Edebali, “Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi ve Yıldırım Külliyesi ile ‘UNESCO Dünya Miras Listesi’ne 3 başlıkta giren ender merkezlerden biriyiz. Hayata geçirdiğimiz ve bundan sonra yapacağımız projelerle bu değerlere sahip çıkarak gereken desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
 
‘ECDAT MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ’
 
Tarih ve medeniyet şehri Yıldırım’ın, Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi ve Yıldırım Külliyesi sayesinde tüm dünya tarafından yakından takip edildiğini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yaptığımız çalışmalarla Yıldırım’ın asırlar boyu devam eden kültürel ve tarihsel yapısına sahip çıktık. Ecdadımızın bizlere emaneti olan bu eserleri yaşatarak geleceğe taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu. Yıldırım’a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinde tarihi yapıların kilit rol oynadığını da söyleyen Başkan Edebali, “Kültürlerin beşiği olan Yıldırım’ı hayata geçireceğimiz kentsel dönüşüm projemizle geleceğe taşımayı amaçlarken, geçmişten de kopmayarak dünya mirasına sahip çıkacağız” diye görüşlerini belirtti.
 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X