Mirzaoba’ya Atatürk silüetli orman

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mirzaoba’da gerçekleştirmeyi planladıkları ‘Atatürk Siluetli Orman Projesi’nin dünyada tek olacağını bildirdi.

Mirzaoba’ya Atatürk silüetli orman

ÖMER BİLİK

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mirzaoba Mahallesi’nde Atatürk Siluetli Orman Projesi hazırlıyor. Projeyle ilgili olarak Mirzaoba Mahallesi’nin Dağharman mevkiinde incelemelerde bulunan Başkan Türkyılmaz, gerçekleştirmeyi düşündükleri projenin Türkiye ve Dünya’da tek olacağını belirtti. 

Başkan Yardımcıları Mustafa Ay, Metin Bağcı, Metin Şen ile Fen İşleri Müdürü Adnan Sağlam ve Mirzaoba Muhtarı Hakkı Aksoy ile incelemelerde bulunan Türkyılmaz, “Mahallemizde bu alana uygun 178 dönüm arazimiz mevcut. Uygun yer için arayışlarımız devam ediyor. Gerçekleşecek proje ile Mudanya’yı aynı zamanda dünyaya tanıtacağız” dedi.

BARIŞ-SOMA-ERMENEK

Belirlenen arazi üzerine tespit edilen ve yetişebilen ağaçların dikim çalışmalarının başlanacağını belirten Türkyılmaz, “Atatürk Ormanı projemiz içerisinde, Soma Ormanı, Ermenek Ormanı ve Barış Ormanı da olacak. Yukarıdan bakılınca Atatürk silueti oluşturacak orman için farklı çeşitlerde gerektiği kadar ağaç dikmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

Oluşacak ormanın içerisinde bisiklet yolları, dinlenme ve piknik alanları, yürüyüş yolları gibi birçok tesisinde olacağının altını çizen Türkyılmaz, “Bu büyük proje için elimizi taşın altına koyuyoruz” ifadelerini kullandı.   

 

MUHTAR MUTLU

Projenin kendi mahallelerinde yapılmasından mutluluk duyacaklarını belirten Muhtar Hakkı Aksoy da, “Proje öncelikle mahallemizin tanınır hale gelmesini sağlayacak. İnsanları ve turistleri buraya çekerek mahallemizin ekonomik anlamda kalkınmasına öncü olacaktır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X