MİSİAD’ın Balıkesir Ekonomisi İçin Hedefleri Büyük

Memleketçi İşadamları Derneği (MİSİAD) Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirdikleri toplantıda, il genelindeki y…

MİSİAD’ın Balıkesir Ekonomisi İçin Hedefleri Büyük

Memleketçi İşadamları Derneği (MİSİAD) Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirdikleri toplantıda, il genelindeki yöresel ekonomik değerleri mercek altına alarak, kentin ekonomik kalkınmasının en büyük unsurları olarak gördükleri bu değerlerin aslından ayrılmadan geliştirilebilmesi için düğmeye bastı. Ayvalık’ta MİSİAD binasında derneğin Balıkesir Şubesi Başkanı Kamil Tutmaz’ın öncülüğünde gerçekleşen toplantıda; MİSİAD Balıkesir Yöneticileri arasında yer alan Ayvalık Mimarlar Odası Başkanı Mimar Gündüz İşgüder, Elektrik Yüksek Mühendisi Dursun İnan ve İstanbullu yatırımcı Cafer Ziya Baykal’ın da hazır bulunduğu gözlendi. Toplantıda; Balıkesir’in çok değişkenli ekonomik ve kültürel farklılıklar gösteren bir bölge olduğuna işaret eden Kamil Tutmaz, “İnsanoğlu ile doğanın asırlar süren sentezinden Gönen-Manyas Bölgesi hayvancılıkla; Dursunbey, orman ürünleriyle; Sındırgı, Yağcı Bedir’le, Körfez Bölgemiz ise zeytin ve zeytinyağına ait milli yapıyla dünyada kabul görmüştür. Yeni Türkiye vizyonunda, ülke genelinde görülen değişimin Balıkesir’e yansımalarında dikkat etmemiz gereken, bu saydığımız iktisadi değerler üzerine inşa edilerek ciddi ekonomi haline getirilmeli ve aslını yitirmeden alternatiflerle desteklenmelidir” dedi. MİSİAD olarak bu süreçte 2014 yılının son aylarında Balıkesir’in fotoğrafı konumundaki Ayvalık ile ilgili meslek kuruluşlarının katılımı ile üç ayrı oturum düzenlediklerini hatırlatan Başkan Tutmaz, “Bu oturumlarda çıkan sonuçları değerlendiren arkadaşlarımız, yörenin tespitli binaları ve tarihi noktalarının merkezi idari mekanizmanın (SİT) bölgeye müdahalesinde sıkıntılar yaşadığını gözlemlemişti. MİSİAD Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ayvalık Mimarlar Odası Başkanı Sayın Gündüz İşgüder’in yoğun çalışmalarıyla, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Edip Uğur’un da konuyu sahiplenmesiyle, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun kararının yakında yürürlüğe girecek olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Balıkesir Üniversitesi Restorasyon Bölümü’nün sahaya inip, eğitim amacını bizzat icrai uygulamayla sahip olduğumuz tarihi ve kültürel zenginliğimizi akademik koruması bizi sonsuz mutlu etmiştir. Biz bunun en akılcı sigorta olduğuna inanıyoruz. Taş ustası Ali Usta yada Marangoz Veli’nin fani kabiliyetinden dolayı, ebedi keramet ilim ehline terki varlıklarımızın payidar kalmasına vesile olacaktır” diye konuştu. Toplantının ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan MİSİAD Balıkesir Şubesi yöneticilerinden ve Ayvalık Mimarlar Odası Başkanı Gündüz İşgüder ise 15 yıldan bu yana büyük mücadeleler verdikleri, Balıkesir’e Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun şubesinin açılmasına ait girişimlerin sonucunda Balıkesir Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun 27 Mayıs’tan itibaren resmen faaliyete geçecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X