Mısır’a heyet gidecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, ilişkilerin normalleşmesi için Mısır’a bayramdan sonra heyet gönderileceklerini belirterek, “Mısır’la da inşallah yumuşama sağlanacak. Dolayısıyla bu bölgedeki yumuşamayla inşallah Suriye’de artık akan kanı du

Mısır’a heyet gidecek

Türk-İş Sakarya İl Temsilciliği tarafından Demiryol-İş Sendikası Eğitim Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Dişli, ekonomi ve dış politikada benimsedikleri “açık kapı politikası”na devam edeceklerini söyledi. Başbakan Yıldırım’ın hem ekonomi hem de dış politika konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la istişareler sonucu çok büyük mesafe katettiğini dile getiren Dişli, Rusya ve İsrail’le yeni açılımın yapıldığını, bayramdan sonra Mısır’a da heyet gönderileceğini kaydetti.

Dişli, şöyle konuştu: “Mısır’la da inşallah yumuşama sağlanacak. Dolayısıyla bu bölgedeki yumuşamayla inşallah Suriye’de artık akan kanı durdurmamız gerekiyor. 460 bin kişi hayatını kaybetti, 4,8 milyon Suriyeli ülkesini terk etti. Suriye, fiziki olarak zaten bina ve insan stoku olsun, alt üst oldu. Batılılar, Suriye’den doktorları, mühendisleri, işlerine yarayacak olanları aldılar. Yine Türkiye’ye ihtiyaçları oldu, biz dedik ki, ‘3 milyon misafirimizi, sizden yardım bekleyeceğiz diye almadık. Ecdadımızın yaptığı gibi zorda olan herkese kapılarımızı açtık.’ Açık kapı politikamızı da devam ettireceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X