Mısır’da ‘bahar havası’

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi, Müslüman Kardeşler’e uygulanan baskıyı hafifletebileceğinin işaretlerini verdi.

Mısır’da ‘bahar havası’

El Sisi tartışmalı İngiltere ziyareti öncesinde BBC’ye verdiği röportajda 3 Temmuz darbesinin ardından terör örgütü ilan ettiği Müslüman Kardeşler için, Mısır’ın bir parçası olduğunu ve bu nedenle de oynayacakları role Mısırlıların karar vermesi gerektiğini belirtti. El Sisi, ‘Sorun ne hükümetle ne de benimle ilgili. Konu kamuoyu ve Mısırlılarla ilgili. Mısırlılar barışçı insanlardır, şiddeti sevmezler. Müslüman Kardeşler’e tepki gösterdiler ve ondan endişe duyuyorlar. Bu ülke hepimize yetecek kadar büyük. Onlar da Mısır’ın parçası, dolayısıyla nasıl bir rol oynayacaklarına Mısırlılar karar vermeli’ dedi. 

Bu arada Mısır’da Bedii’nin de aralarında olduğu 18 İhvan yöneticisi Yargıtay kararıyla kara listeden çıkarıldı, kararla İhvan’a yeniden siyaset yolu açıldığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X