Mısır’da IŞİD savaşı

Mısır’ın Sina Yarımadası’nda beş güvenlik noktasına birden saldırı düzenlendi.

Mısır’da IŞİD savaşı

IŞİD militanlarından oluşan 70 kişilik grubun düzenlediği saldırılarda 36 asker ve sivil hayatını kaybetti. 38 saldırgan çatışmalarda öldü.  Saldırıyı IŞİD üstlendi. 

Mısır önceki gün Başsavcı Hişam Bereket’in yaşamını yitirdiği bombalı saldırının  şokunu atlamadan, dün  IŞİD’in saldırılarına hedef oldu. 

Kuzey Sina’da Şeyh Züveyd kentinde güvenlik güçlerine şimdiye kadarki en büyük eş zamanlı saldırıı gerçekleşti. Bomba yüklü bir araç patlatıldı, beş güvenlik noktası hedef alındı. Saldırganların bazıları askerleri esir aldı ve zırhlı araçları kaçırdı.  Görgü tanıkları polis karakolunun kuşatıldığını ve etrafına bombalar döşendiğini söyledi.

Mısır ordu sözcüsü, yaklaşık 70 silahlı saldırganla yaşanan çatışmada 38’inin öldürüldüğünü, 36 askerin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. IŞİD’in Mısır kolu Ensaru Beytül Makdis, Twitter hesabından saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

SAVAŞ İÇİNDEYİZ

Saldırganların orduya ait iki tankı ele geçirdiğini bildirilirken, Al Ahram gazetesi de internet sitesinden bölgede elektriklerin kesildiğini ve pek çok binanın çatılarında saldırganların nöbet tuttuğunu yazdı.

Mısır ordusu, öğleden sonra iki büyük patlama daha yaşanan Refah kentinine giriş çıkışları kapattı; sınır bölgesine askeri sevkiyat yaptı. Mısır Başbakanı İbrahim Mahlab, ‘Bir savaş içindeyiz. Terörle mücadele kanunlarını Cumhurbaşkanı’na sunacağız’ dedi.

SİSİ’DEN ÇOK SERT YANIT

Bu arada Mısır’da bombalı saldırıda suikaste kurban giden savcının cenaze törenine katılan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfetah el Sisi sert konuştu. Sisi, önümüzdeki günlerde sert güvenlik politikalarını açıklayacağını ve ölüm cezalarının mutlaka uygulanacağını söyledi. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ‘Adaletin eli kolu yasalarla bağlı, bizi öldüren insanları yargılamak için 10 yıl beklemeyiz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X