MİT TIR’ları soruşturmasında flaş gelişme!

MİT TIR’larının durdurulması ve görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin soruşturmasında mahkemeye sevk edilen Avukat Sönmez Ahi tutuklandı.

MİT TIR’ları soruşturmasında flaş gelişme!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen MİT TIR’larının durdurulması ve görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin soruşturmada Cumartesi günü gözaltına alınan Avukat Sönmez Ahi, öğlen saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun avukatlığını da yapan Sönmez Ahi, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılmıştı. Hakimlikteki sorgusu tamamlanan Ahi, “FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak”, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek” ile “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçlarından tutuklandı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan diğer avukat Faruk Öksüz’ü arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

2 AVUKAT TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile TIR’ları durdurduğu gerekçesiyle aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun avukatının irtibatının tespit edilmesi üzerine, Celepoğlu’nun avukatının da aralarında bulunduğu 4 avukat hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Gözaltına alınan avukatlar Bekir Mustafa Yılmaz ve Atilla Tarık Çilekçi geçtiğimiz Cumartesi günü “darbeye teşebbüs, siyasal veya askeri casusluk, silahlı örgüt üyeliği, devletin güvenliği için gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçlarından tutuklanmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X