MİT TIR’larının durdurulmasına 17 tutuklama

Adana’da MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili soruşturmada 17 asker tutuklandı.

MİT TIR’larının durdurulmasına 17 tutuklama

Kamuoyunda “Selam Tevhid” olarak bilinen “Kudüs Ordusu Terör Örgütü” adlı soruşturmada usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili soruşturmada tutuklama kararı çıktı.

İstanbul Adalet Sarayı’nda İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ifadesi alınan 32 muvazzaf askerden 17’si tutuklandı.

Gözaltına alınan 34 askerden 32’si ”Terör örgütü üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, 2’si ise serbest bırakılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ”yasadışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” iddiasıyla ”paralel yapıya” yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyonu askere uzanmıştı.

Başsavcılıkça, “Kudüs Ordusu Terör Örgütü” adlı soruşturma kapsamında yapıldığı belirlenen Hatay ve Adana’da MİT’e ait yardım TIR’larının durdurulmasıyla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında “Siyasi ve askeri casusluk, devlet sırlarını kasten açıklamak” suçlarından kamu davası açılan Hatay, Ankara ve Adana il jandarma komutanlıklarında görev yapan 34 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X